Istražuje se smrt 33-godišnjaka koji je umro nakon cijepljenja AstraZenecoom Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Istražuje se smrt 33-godišnjaka koji je umro nakon cijepljenja AstraZenecoom

VV | 17.3.2021. u 18:37h | Objavljeno u Aktualno

U Hrvatskoj se spituje smrt 33-godišnjaka koji je umro 12 dana nakon što se cijepio AstraZenecom. 

- Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u srijedu je zaprimila sumnju na nuspojavu sa smrtnim ishodom kod 33-godišnje osobe koja je preminula 12 dana nakon što je primila AstraZenecino cjepivo. Slučaj se trenutačno istražuje, a iz HALMED-a kažu kako će se ocjena slučaja žurno nastaviti čim dobiju svu potrebnu dokumentaciju - piše Jutarnji list.

Kako pišu, u HALMED-u kažu kako je u prijavi sumnje navedena trombocitopenija i krvarenje, ali ne navode da je prijava vrlo oskudna te ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o tijeku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda.

Jutarnji list doznaje kako je muškarac preminuo u KBC-u Zagreb, nije imao komorbiditete te se čekaju rezultati obdukcije, a bolnica je događaj prijavila jer je vremenski povezan s cjepivom, iako postoji velika vjerojatnost da je uzrok bio nešto drugo, a spominje se i meningokok.

To je inače drugi slučaj u kojem se vremenski, uzročno-posljedično povezuje smrt nakon cijepljenja AstraZenecom i problemi s trombocitopenijom.

Označeno u