Stričak: "Vi valjda znate da je Čačić HDZ-ov mali od palube" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Vi valjda znate da je Čačić HDZ-ov mali od palube"

IHR/Varaždinske vijesti | 18.5.2022. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

- Kao županijski vijećnik postavio sam pitanje prema Županiji jesu li ikad primili uplatu poljoprivrednog proizvođača Cafuka, protiv kojeg nemam ništa, štoviše, 2003. za vrijeme mog mandata upravo je njemu gradska vlast dodijelila vojnu ekonomiju. S obzirom da je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, ujedno i ravnateljica jedne županijske ustanove rekla da je plaćeno, a od pročelnice smo dobili odgovor da nije primila nijednu uplatu, pitam župana što kani dalje poduzeti? Moje mišljenje je da bi to trebalo uputiti DORH-u, da se točno utvrdi i kakve će biti sankcije ravnateljici Drugoj gimnaziji Varaždin jer je riječ o ravnateljici jedne županijske ustanove i nije u redu da jedan ravnatelj takve institucije iznosi neistine – rekao je vijećnik Ivan Čehok u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine koji se osvrnuo i na bivšeg župana Radimira Čačića.

Župan Anđelko Stričak zamolio je Čehoka da ne proziva toliko članove Reformista.

- Jer kad prozivate članove Reformista prozivate Radimira Čačića. Vi valjda znate da je Čačić HDZ-ov mali od palube, kad ga premijer pozove, dotrči do Banskih dvora i sasluša ga, pa ode do N1 malo galamiti, a Reformisti dižu ručice. Redovito dižu i zato ih toliko granatirati – ironičan je bio Stričak te dodao kako je taj zaniljiv gospodin ostavio zanimljiv trag.

- Čačićev Coning ostao je dužan HBOR-u, HEP-u Poreznoj upravi, Gradu Varaždinu i Hrvatskim vodama. Vidite, to se zove sposobnost. I kad ja velim za DORH da se ponašaju mentalitetom ljubičastih kmera, onda se Reformisti nađu uvrijeđeni. Biti suh ko crkveni miš, biti dužan Bogu, vragu i Poreznoj upravi i uz to izgraditi u Jalžabetu izgraditi orlovo gnijezdo. Nitko te ne pita ništa, čak ni istraga nije pokrenuta. To je problem DORH-a. Kad ste pitali za OPG Cafuk, da cijenjeni pošteni ljudi, žao mi je da ih je gospodin Čačić uvukao u ovakvo valjanje blatom jer oni to nisu zaslužili. Pošto ste tražili da se to pitanje uputi DORH-u, uputit ćemo – rekao je Stričak.