Stričak: U mandatu bivše SDP-ove Vlade za krađu 153 komada oružja iz policijskog skladišta nije odgovarao nitko

vv | 31.1.2020. u 13:44h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, osvrnuo se na istup varaždinskog SDP-a koji mu je uzvratio nakon što je ukazao da na sjeveru pravomoćno osuđene zastupnike ima samo ta stranka, koja je i protiv Visokog kaznenog suda.

Nakon tog Stričakovog istupa, SDP je na svojim FB stranicama objavio fotografiju Vlade na početku mandata s prekriženim bivšim ministrima te poručio da “ova jednostavna slika govori više od bezbrojnih ispraznih riječi, koje je u zadnjih nekoliko dana izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak, pokušavajući relativizirati sistemsku korupcijsku hobotnicu, koju HDZ 30 godina tako uspješno implementira u Hrvatskoj, poručili su iz varaždinskog SDP-a nakon istupa predsjednika HDZ-a”.

- Bivši premijer je u zatvoru, cijela stranka na sudu, bezbrojni dužnosnici uhvaćeni i osuđeni zbog korupcije. O nasilju nad ženama da ne govorimo. Milan Kujundžić je osmi ministar koji je zbog korupcije morao otići iz Plenkovićeve “Žeton” Vlade. Ukupno ih je otišlo 14, što je valjda svjetski rekord. Negativan. Kujundžić je bio najlošiji ministar kojeg je Hrvatska ikada imala. U tri godine svog nerada cijeli sustav je bacio na koljena. Produbio je kaos i korupciju u zdravstvu, dugovi nikada nisu bili veći, a liste čekanja nikada duže. Potaknuo je tihu privatizaciju zdravstva i natjerao na tisuće zdravstvenih djelatnika da odu iz zemlje. Njegova smjena, kao i u slučaju prethodnih opoziva ministara pokrenutih od strane SDP-a, samo je još jedan dokaz da oporba odgovorno radi svoj posao i da se ne radi o nikakvom neutemeljenom napadu na vladajuće, naveli su u SDP-u te poručili da građani zaslužuju bolje, a da oni to i mogu.

Stričak je danas uzvratio SDP-u.

-U posljednje vrijeme diglo se podosta prašine zbog šlampavog popunjavanja imovinskih kartica. Naravno da je to popraćeno brojnim medijskim napisima, a potom i izjavama kojekakvih pravednika iz oporbenih redova, prvenstveno SDP-a. Međutim, isti taj SDP nikako da odgovori zbog čega je protiv osnivanja Visokog kaznenog suda? Zbog čega je protiv da se unaprijedi rad pravosuđa? Zbog čega je protiv učinkovitije borbe protiv kriminala i korupcije? Odgovor najvjerojatnije leži u postupcima dužnosnika bivše Vlade predvođene SDP-om. Naime, u mandatu bivše SDP-ove Vlade za krađu 153 komada automatskih pušaka, pištolja, snajpera .... iz policijskog skladišta u Varaždinu nije odgovarao nitko, nitko nije smijenjen, razriješen dužnosti ili suspendiran.U mandatu aktualne Vlade za samovoljno prevoženje civilne osobe u helikopteru HRZ-a, za koju se utvrdilo da se bavi krijumčarenjem municije, smijenjen je cijeli zapovjedni lanac. Pitanje svih pitanja je – u čijim rukama se to oružje nalazi, gdje će ga i tko upotrijebiti ... i da li je za SDP to normalno, pita Stričak.