FOTO Stričak: Pripremamo 50 investicija; Plenković: Rezultati lokalnih izbora govore koliku podršku imamo ovdje Foto: Krešimir Đurić

FOTO Stričak: Pripremamo 50 investicija; Plenković: Rezultati lokalnih izbora govore koliku podršku imamo ovdje

vv | 14.2.2023. u 19:31h | Objavljeno u Aktualno

Na večerašnjoj svečanosti 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji bio je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

Večeras je u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin obilježena 33. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji. Uz članove stranke, saborske zastupnike, gradonačelnike i načelnike, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka te predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damira Habijana, svečanosti je prisustvovao i Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Župan i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak pozdravio je okupljene, čestitavši svima Valentinovo. - Nema ljepšeg nego biti zaljubljen, ljubav pokreće svijet. A postoji i ljubav prema zavičaju i domovini, i svi vi prisutni sigurno danas ne biste bili ovdje da tu ljubav nemate u sebi – rekao je.

- Živimo u izazovnim vremenima, dijalog, poštovanje i uvažavanje preduvjet su svega – dodao je Stričak. U nastavku je govorio o planovima i budućnosti.

"Ne bojimo se izazova"

- Pripremamo 50 investicija koje će mijenjati bilo Varaždinske županije. Da će to biti moguće ostvariti u ovom mandatu, neće. To je moguće jedino uz podršku našeg premijera, Vlade i svih ovdje prisutnih - rekao je i pozvao sve da se odazovu izborima za Gradsko vijeće, a iduće godine i na izbore za Europski parlament.

Članicama i članovima HDZ-a poručio je: "Izazovi su pred nama, ne bojimo ih se."

Okupljenima se obratio i čelnik HDZ-a Andrej Plenković te u ime vodstva stranke čestitao 33. obljetnicu. Zahvalio se svima na dolasku, ministrima, braniteljima, a osobito počasnom građaninu Varaždinske županije generalu Markaču te jednom od utemeljitelja HDZ-a Vladimiru Šeksu.

Povijesni trenutak

- HDZ je već sedmu godinu u nizu odgovoran za Hrvatsku. Stranka je osnažena na sjeveru Hrvatske i to mi govori puno o pozicioniranju HDZ-a na desnom centru. Ako budemo vodili odgovornu politiku, ne previše udaljenoj od desnog centra gdje ju je postavio i Franjo Tuđman, dobivat ćemo najveću potporu naroda i birača. Do 2020. u III. izbornoj jedinici nismo dobili više od četiri mandata, a tada smo ih dobili pet. To je bio povijesni trenutak, što znači da je velik dio građana prepoznao politiku HDZ-a. Osnažili smo HDZ. Rezultati lokalnih izbora gdje ste nakon 20 godina ponovno osvojili županiju, govori koliko je jaka podrška stranci ovdje - rekao je Plenković na svečanoj sjednici.

viber_image_2023-02-14_20-09-21-316.jpg

Dodao je da je HDZ vodio politike kojima je odgovorno i brzo odgovorio na sve neprilike s kojima su se suočili.

- 2022. bila je jako izazovna, nikad nismo imali veću inflaciju, rast cijena naftnih derivata, ali smo sve to izdržali politikom naše Vlade i partnera... Poruku 'sigurna Hrvatska' prenijeli smo u konkretne mjere – ustvrdio je premijer i kao konkretna ostvarenja naveo Pelješki most, ulazak u Schengen, pomoć građanima u energetskoj krizi... Govorio je o postignućima i strateškim cilejvima.

- Na političkoj sceni imamo HDZ i partnere, a imamo i ove druge stranke. Koja je bitna razlika između nas i njih? Oni ove procese doživljavaju kao agencijske vijesti, nemaju ni trunke ni minute ni sata doprinosa tim ciljevima da bi ih mogli osjećati kao svoje. Onaj tko se za nešto trudio i radio, više cijeni ta postignuća - rekao je Plenković.

"Postignuća HDZ-a lako mjerljiva"

Istaknuo je kako na Sjeveru Hrvatske imamo sveučilišni grad, grad kulture, grad mladih, regiju bitnu za malo i srednje poduzetništvo i za poljoprivredu.

- Sve se to događa u vremenu kada smo mi kao Vlada osigurali sve ključne preduvjete snažnoga razvoja - dodao je premijer. Istaknuo je i kako su njihova postignuća lako mjerljiva te najavio da će na svim izborima pokazati snagu, predstaviti postignuća i pokazati da je HDZ gotovo jedinstvena stranka, koja ne samo da je opstala, nego je i dalje najutjecajnija i najvažnija.

- U vremenu pred nama budimo odvažni i na visini izazova - poručio je Plenković.