Stričak pozvao "crvene Kmere" iz DORH-a u Županiju: "Jeste li kampanju plaćali županijskim novcem?" Foto: Krešimir Đurić

Stričak pozvao "crvene Kmere" iz DORH-a u Županiju: "Jeste li kampanju plaćali županijskim novcem?"

IHR/Varaždinske vijesti | 21.2.2022. u 10:42h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnika Reformista Roberta Vugrina je na današnjoj sjednici Županijske skupštine zanimalo što je s vrtićem u krugu Bolnice, je li se od toga odustalo.

- Otvaranje vrtića u bolnici jednaje od demografskih mjera za zadržavanje zaposlenika OB Varaždin. Bili su dogovoreni građevinski radovi, još prošle godine. U kojoj je fazi vrtić u bolnici i je li se od toga odustalo? - pitao je Vugrin, na što mu je župan uzvratio protupitanjem: Je li Bolnica registrirana za tu djelatnost?

- Nije, ali vi gradite vrtić. Ali zato, kad se malo pogleda u arhivu, bili ste najjači kad je trebalo sklapati ugovor o pružanju usluga u strateškom komuniciranju. U prošloj godini ste te ugovore potpisali vi, a prije toga Paljak. Što se nudi u tim ugovorima Županiji? Za jedan individualni medijski trening 6000 kuna bez PDV-a, za grupni 11.000 kuna kuna bez PDV. Tko je išao na te treninge? Nek digne ruku? Tko? Nitko, a Županija plaća. Ako nisu išli pročelnlici i naši zaposlenici? Uz to stoji usluge strateškog komuniciranju u izinosu od 50.000 kuna bez PDV-a. Vijećniće Viugrin, jeste li na ovaj način financirali kampanju? Hoćete da vam dalje čitam ugovore koje ste ispotpisivali? Pozivam ovom prilogu ove crvene Kmere iz DORH-a, da to pogledaju. Ja s tim nemam problema. Hoćete da vam ih dalje nabrajam ili je ovo dosta? - rekao je Stričak koji je pozvao Vugrina da mu pomogne otkriti kako su plaćali vozača.

 - Ne možemo nigdje naći, a čovjek je vozio Čačića? Pomognite, ne možemo naći, može i pismeno odgovor - rekao je Stričak.