Stričak podržao projekt rekonstrukcije balona u Graberju Foto: ZSUGV

Stričak podržao projekt rekonstrukcije balona u Graberju

Varaždinske vijesti | 1.7.2020. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

- Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, između ostalog, skrbi o sportskim objektima osiguravajući varaždinskim sportašima kvalitetne uvjete za trening i natjecanja. A kako bi ti uvjeti bili još bolji pred Zajednicom je veliki projekt rekonstrukcije balona 1 i balona 2 kod Sportske dvorane "Varaždin" u Graberju - priopćili su iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Podršku tom projektu pružio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji je s predsjednikom Zajednice, Alenom Runcem, te glavnim tajnikom Patrikom Koščakom nedavno obišao postojeće balone. Tom prilikom predstavljena mu je projektna dokumentacija koja je već spremna. Kako ističu iz Zajednice, saborski zastupnik Stričak pružio je potporu tom projektu ističući odličan rad Zajednice, ali i odlične rezultate varaždinskih sportaša koji svakako zaslužuju još kvalitetniju sportsku infrastrukturu za trenažne procese.

stricak_runac_ZSUGV_3.JPG

- Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ne da radi dobro, nego radi odlično. O tome nam govore svi ti rezultati. Između ostalog, u dva-tri navrata bio sam prisutan proglašenju sportaša godine Grada Varaždina. Vidjeli ste koliko je tamo bilo zaslužnih pojedinaca, sportaša ekipnih sportova i zaista to treba i dalje poticati. Smatram da zasad imaju dobre uvjete, ali uvijek se može bolje i ova izgradnja, dogradnja dvorane bi trebala biti uzrok tome da im se omoguće bolji uvjeti za trenažne procese – izjavo je Stričak dodajući da je njegova podrška neupitna i da će potporu za taj projekt tražiti i kod resornog Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta te kod Središnjeg ureda za šport koji su, kako je rekao, prijašnjim primjerima pokazali da prate kvalitetne projekte Zajednice.

Predsjednik Zajednice Runac pojasnio je Stričaku da dvoranu Graberje trenutno koristi 20 klubova članica Zajednice sportskih udruga, od prvoligaških ekipa i vrhunskih sportaša do najmlađih sportaša, rekreativaca i sportaša s invaliditetom.

- Izgradnjom dodatne dvorane u Graberju, odnosno rekonstrukcijom balona dobit će se više sportskih terena i kvalitetnijih podloga za korištenje, a trenutni problem je neadekvatna podloga koja se kondenzira u određenim uvjetima. Bit ćemo i u prilici osigurati više termina klubovima za korištenja dvorana te raznovrsnost terena, odnosno mogućnost bavljenja različitim sportovima – pojasnio je Runac.

stricak_runac_ZSUGV_1.JPG

Dodao je da nije zanemariva ni energetska učinkovitost, odnosno smanjena potrošnja energenata jer su trenutno najveći problem u zimskom periodu iznosi računa preko 50.000 kn. Tu je i mogućnost održavanja kvalitetnije nastave tjelesne i zdravstvene kulture za škole koje održavaju nastavu u dvorani u Graberju, a to su Strojarska i prometna škola te Elektrostrojarska škola.

- Posljednje, ali ne i najmanje važno - mogućnost održavanja i organizacije velikih sportskih natjecanja. Rekonstrukcija podrazumijeva sanaciju balona, nove sportske podloge, povezanost toplim hodnicima, novi prostori za svlačionice, vanjsko uređenje prostora kao i uređenje vanjskih igrališta – dodao je Runac.

stricak_runac_ZSUGV_5.JPG

Inače, postoji Glavni projekt rekonstrukcije iz 2017. godine. Zbog veličine zahvata razmatra se opcija korištenja sredstava iz fondova, Središnjeg državnog ureda za šport te preko natječaja HOO-a.

- Upravo u tom smjeru idu aktivnosti zastupnika Stričaka, kojemu iz Zajednice sportskih udruga zahvaljuju na angažmanu kod državnih tijela na omogućavanju realizacije ovog projekta - navodi se u priopćenju.

stricak_runac_ZSUGV_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci