Stričak Bosilju: Plaćaju li građani veći porez da bi gradski dužnosnici mogli putovati od Irske do Kine?

vv | 5.1.2024. u 09:43h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj, jučer je na novogodišnjem prijemu za medije kritizirao Vladu RH što je ukinula prirez da bi se olakšao život građanima bez da su "uzeli cent iz državne blagajne". Kritika Vladi RH nije dobro sjela varaždinskom županu koji je odlučio odgovoriti gradonačelniku medijskim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Bosilj: Vlada gurnula ruku u džepove grada, a nisu dali niti cent iz državne blagajne

"U svega dvije i pol godine, aktualni gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj uspio je demantirati građanina Nevena Bosilja.

Naime, 2021. godine odlučno je najavljivao da će Varaždinke i Varaždinci „osjetiti smanjenje prireza“ te da će prirez „smanjivati sljedeće tri godine da dođemo do nule“.

Umjesto da iskoristi donesene mjere Vlade Republike Hrvatske i omogući svojim sugrađanima veće plaće te samim time svoje bombastične najave iz 2021. provede u djelo, gospodin Bosilj radi sve suprotno.

Osim što je omogućio svim Varaždinkama i Varaždincima da plaćaju jedan od najvećih poreza u državi, u proteklih nekoliko mjeseci svjedočimo poskupljenjima svega o čemu odlučuje Grad Varaždin. Roditeljima je podigao cijenu smještaja djece u vrtiću, digao je cijenu komunalne naknade i komunalnog doprinosa, a isto tako odvoza komunalnog otpada. Podsjećam da je taj isti gospodin Bosilj, kao oporbeni vijećnik, danima prosvjedovao upravo zbog tih cijena koje su tada bile i dvostruko niže.

Međutim, ako uzmemo u obzir sva silna putovanja gospodina Bosilja i gospodina Markovića od Irske preko Maroka, Švicarske, Švedske, Norveške, Malte, Slovenije, BiH, Austrije, Sjeverne Makedonije pa do Kine, svima je jasnije zbog čega Varaždinke i Varaždinci plaćaju najveće poreze u državi."