Vlada spremna u potpunosti podmiriti troškove zbrinjavanja bala!? Foto: vv/ilustracija

Vlada spremna u potpunosti podmiriti troškove zbrinjavanja bala!?

Varaždinska županija/vv | 23.10.2023. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Zbrinjavanje baliranog otpada i sanacija odlagališta u varaždinskom Brezju, bila je tema današnjeg sastanka župana Anđelka Stričaka i njegovih suradnika s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem te načelnicima općina Petrijanec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Željkom Posavcem, Marinom Bosiljem, Vericom Vitković i Branimirom Štimecom.

sastanak_balirani_otpad_brezje_listopad_2023_21.jpg

Sastanak je održan u Županijskoj palači, a prisustvovali su i županijski pročelnici Renata Skoko i Dragutin Vincek.

Župan Stričak istaknuo je da je riječ o prvom ovakvom zajedničkom sastanku na kojem se razgovara o jednom od najvećih problema Grada Varaždina te da je inicirao sastanak kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome što je poduzeto vezano uz sanaciju baliranog otpada.

sastanak_balirani_otpad_brezje_listopad_2023_11.jpg

Gradonačelnik Bosilj informirao je prisutne o dosad odrađenom u njegovom mandatu, tj. o natječaju, cijenama, rokovima, zahtjevima za kreditno zaduženje Grada i za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o statusu prethodnih pravnih radnji, ugovoru o interventnom zbrinjavanju otpada te koncesiji. Rješavanje tih dviju pravnih radnji ostaje u nadležnosti Grada Varaždina.

Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu.