Štrajk u 40 osnovnih i svim srednjim školama Varaždinske županije, sindikalisti mole za razumijevanje Foto: Ilustracija

Štrajk u 40 osnovnih i svim srednjim školama Varaždinske županije, sindikalisti mole za razumijevanje

IHR/Varaždinske vijesti | 9.10.2019. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Sindikat hrvatskih učitelja djeluje u 40 škola na području Varaždinske županije i u svim školama će se održati štrajk. U štrajku će nam se pridružiti i učiteljli koji nisu članovi našeg sindikata - najavila je Julijana Petrina, županijska povjerenica SHU-a Varaždinske županije.

Pojasnila je kako će se sutra štrajk održati u svim školama Hrvatske, dok će ostale dane po nekoliko županija iz oba sindikata sudjelovati u u štrajku. Riječ je o tzv. cirkularnom štrajku, koji će potrajati do ispunjenja zahtjeva.

Zvonimir Lončar, povjerenik Nezavisnog sindikata za poslenih u srednjim školama iz Varaždinske županije potvrdio nam je da će sutra u štrajku sudjelovati sve srednje škole iz Varaždinske županije.

- Molimo roditelje za razumijevanje. Ovo je štrajk za dostojanstvo svih učitelja koji su u odgoju i obrazovanju – rekao je Lončar.   

U priopćenju koje su poslali medijima, u Nezavisnom sindikatu obaviještavaju da će Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zajedno sa Sindikatom hrvatskih učitelja, nakon propalog procesa mirenja s Vladom RH, u svim srednjoškolskim ustanovama na području Varaždinske županije, u četvrtak 10. listopada započeti štrajk do ispunjenja zahtjeva.

- Štrajk se provodi sa svrhom zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata, a posebice zbog neprihvaćanja zahtjeva za izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama - kažu u sindikatu te poručuju da za detaljnije informacije o ovim sindikalnim aktivnostima na području županije mogu kontaktirati Zvonimira Lončara (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin).

Označeno u