ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Stožer CZ Grada Varaždina: Obavezne maske i distanca na groblju

Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno

Stožer Civilne zaštite Grada Varaždina poduzima niz mjera i aktivnosti kako bi se preventivno djelovalo na smanjenje širenja zaraze na području Varaždina. Jedna od njih je i apel upućen građanima u petak kojim se pozivaju svi građani na maksimalno poštivanje svih mjera, posebice u vrijeme predstojećeg blagdana Svih svetih.

Posebna briga povest će se prilikom dolaska građana na groblje. Povjerenici Civilne zaštite, s jasno istaknutim oznakama i u prslucima, neće dozvoliti osobama ulaz na prostor groblja bez maski, pazit će da građani dezinficiraju ruke, te upozoravati na obavezno držanje razmaka od 1,5 metra.

Povjerenici Civilne zaštite i djelatnici Parkova u smjenama će dežurati u subotu, 31.10.2020. i u nedjelju, 1.11.2020. godine na svim ulazima na groblje u Varaždinu i Biškupcu.

Nadalje, pravne i odgovorne osobe pravnih osoba se upozoravaju da nadležna služba civilne zaštite za inspekcijski nadzor u Varaždinu vrši pojačan nadzor u provođenju mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 te se procesuiraju utvrđeni prekršaji tih mjera.

U vezi s tim, Gradski stožer Civilne zaštite javno pohvaljuje ugostitelje koji su svojim primjerenim radom i osiguravanjem uvjeta za zaštitu od zaraze pokazali kako se može raditi i uspješno boriti protiv zaraze. Istovremeno, ukazuje na primjere nesavjesnog ponašanja ugostitelja što se više neće tolerirati. O ozbiljnosti situacije govori podatak da su nadležne inspekcije počele izdavati i prve prekršajne naloge.

Također, primijećene su najave posebnih manifestacija u pojedinim ugostiteljskim objektima u subotu 31. listopada, u večernjim satima. Uz uvažavanje svih prava, apelira se na građane i vlasnike ugostiteljskih objekata te organizatore tih manifestacija, odnosno neformalnih druženja da se u potpunosti pridržavaju svih mjera ili suzdrže od takvih okupljanja u cilju odgovornog ponašanja i sprječavanja širenja zaraze.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci