Što se događa u Varteksu? Nakon što je Kaufland raskinuo predugovor i prokuristica Varteksa podnijela ostavku

MGA | 29.7.2022. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Na Zagrebačkoj burzi jučer je objavljena nova vijest iz Varteksa u kojoj stoji da je ostavku dala prokuristica tvrtke Valentina Pihir.

- Obavještavamo javnost da je Valentina Pihir podnijela ostavku na funkciju prokuriste Društva Varteks d.d. - objavila je Uprava Varteks d.d.

Pihir je, uz predsjednika Uprave Tomislava Babića, druga osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke te se navodila i kao direktorica nabave u Varteksu.

Na naše je pitanje Pihir kratko odgovorila da je ostavku podnijela iz osobnih razloga te da u Varteksu i dalje ostaje na dosadašnjoj funkciji.

Prije toga, u utorak, Varteks je putem Zagrebačke burze objavio da je Kaufland raskinuo predugovor o kupoprodaji Varteksova zemljišta zbog neispunjenja uvjeta od strane Varteksa. Iz Kauflanda su kasnije potvrdili da to ujedno znači da oni neće financirati projekt izgradnje južnog kružnog toka na Zagrebačkoj ulici, kao što je bilo planirano.

Iz Uprave Varteksa zasad nema dodatnih informacija o tome kakva je trenutačna financijska situacija u kompaniji te kako ova događanja utječu na realizaciju državnog projekta "Varteks kvart - urbana regeneracija".

Označeno u