Što s javnim prijevozom na području grada Varaždina? Foto: VV arhiva

Što s javnim prijevozom na području grada Varaždina?

M.P./Varaždinske vijesti | 23.2.2016. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno

Budućnost javnog prijevoza na području grada Varaždina također je jedna od tema o kojoj će na sjednici u četvrtak odlučivati varaždinski gradski vijećnici.

Analiza prijevoza putnika pokazala je, rekao je danas gradonačelnik Goran Habuš, da bi cijena karte trebala iznositi 21,50 kuna da bi prijevoz bio ekonomski isplativ.

- Cijena je dosad iznosila 18 kuna od čega je Grad sufinancirao 11 kuna pa je cijena za putnika bila svega 7 kuna, a ista bi cijena bila i ubuduće. Grad je to godišnje dosad stajalo 960.000 kuna, odnosno 80.000 kuna mjesečno, dok bi po novom modelu Grad godišnje izdvajao 628.000 kuna, odnosno mjesečno 50.000 kuna - naveo je Habuš.

Novom koncesijom predviđeno je pet linija pri čemu bi koncesionar trebao ponuditi minimalno šest vožnji po liniji radnim danom, četiri vožnje po liniji subotom, a nedjeljom i blagdanom dvije vožnje po liniji.

- Nadamo se da će novi koncesionar uložiti više truda da prijevoz na području grada zaživi nego je to radio prijašnji koncesionar - kazao je Habuš.