Stiže pad temperatura, mraz, pljuskovi, grmljavina - u gorju je moguć i snijeg

V.V./HRT | 16.4.2017. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno

Nastavlja se vrlo nestabilno vrijeme. Na istoku zemlje uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša, češće ujutro i prijepodne, ponajprije u Posavini. Zapuhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura slična onoj u subotu, jutarnja između 9 i 11, a najviša dnevna od 16 do 19, donosi HRT.

U središnjoj Hrvatskoj jutro uglavnom suho, ponegdje s maglom, a zatim promjenljiva naoblaka i mjestimice kiša, moguće i grmljavina. Vjetar ujutro slab, a sredinom dana zapuhat će do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na zapadu zemlje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro u gorju ponegdje i uz mogućnost magle. Mjestimična kiša i grmljavina izglednija je poslijepodne i navečer kada uz pad temperature u višem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Navečer bura u jačanju, osobito podno Velebita.

Početkom idućeg tjedna nastavit će se vrlo promjenljivo vrijeme, a prema sredini tjedna bit će još svježije. U ponedjeljak će kiše biti uglavnom ujutro. Obilniji pljuskovi ponovno se očekuju potkraj utorka i u noći na srijedu. 

U utorak i srijedu više se oborina očekuje južnije od Save, pri čemu će u gorju kiša prijeći u susnježicu i snijeg te u višim predjelima može nastati i tanji snježni pokrivač.

Uz pad temperature, treba upozoriti na mogućnost mraza u gorju već od ponedjeljka, a sredinom tjedna bit će i vrlo vjetrovito.

Označeno u