Odgovor na pritužbe radnika: Pri ekstremnim vrućinama, temperatura u autobusu je visoka bez obzira na klimu Foto: ilustracija / Pixabay

Odgovor na pritužbe radnika: Pri ekstremnim vrućinama, temperatura u autobusu je visoka bez obzira na klimu

I.D./Varaždinske vijesti | 24.7.2019. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Probleme s visokim temperaturama u autobusima kojima se voze na posao, na koje su nam se jučer požalili radnici, danas su prokomentirali iz tvrtke Vincek d.o.o.

Podsjetimo, javila nam se čitateljica, navodeći kako je u radničkim autobusima temperatura 40°C, kao i da je autobus već zaustavila policija, budući da su tijekom vožnje bila otvorena vrata kako bi putnici imali zraka.

>> Na posao u autobusu u kojem je 40 stupnjeva, do zraka - vožnjom s otvorenim vratima

Nakon objave teksta, na Facebooku se javilo još nekoliko čitatelja sa sličnim iskustvima, navodeći među ostalim i da su instalacije u radničkim autobusima neispravne pa, umjesto hlađenja, u unutrašnjosti autobusa puše vrući zrak, upozoravajući ujedno na opasnost od zapaljenja takvih instalacija. Neki od čitatelja naveli su kako se se vozili i autobusima u koje je prokišnjavalo.

- Ne tražimo bus k'o avion... Al' da bar imamo ventilaciju, a ne da nam grijanje radi na +30. Ni moj auto nema klimu, ali imam ventilaciju. Otvorim si prozor... Al' u ovom busu ni ventilacije nema. Pitajte žene koje moraju u takvom busu biti i po dva sata - jedan je od komentara.

Od tvrtke Vincek zatražili smo odgovore na navode čitateljice, kao i na pitanja imaju li njihovi autobusi kojima prevoze radnike klimu, koliko su stari ti autobusi te planiraju li poboljšati uvjete u kojima prevoze radnike.

- Tvrtka Vincek u svojem voznom parku ima više od 160 voznih jedinica te više od 340 zaposlenih djelatnika. Svi naši autobusi opremljeni su klima uređajima tim više jer je prosječna starost parka 6 godina, a svaki autobus ima ugrađeni klima uređaj. U potpunosti shvaćamo negodovanje putnice, no zbog ekstremnih uvjeta rada koncepcija rada klima uređaja je da se temperatura zraka u autobusu može sniziti maksimalno do 7 stupnjeva u odnosu na temperaturu zraka vani. Dakle pri ekstremnim vrućinama temperatura zraka vani i temperatura zraka u autobusu je dosta visoka, bez obzira na klima uređaj - odgovorili su iz tvrtke Vincek.