Stigao nam je novi toplinski val, do kraja tjedna vrijeme - u crvenom Foto: VV arhiva / ilustracija

Stigao nam je novi toplinski val, do kraja tjedna vrijeme - u crvenom

Varaždinske vijesti | 9.7.2024. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val. U Varaždinu su u 15 sati izmjerena 32°C, no na suncu i vrućim gradskim ulicama osjećaj vrućine još je jači.

Prema prognozama meteorologa, temperature će idućih dana još rasti. Državni hidrometeorološki zavod za sutra najavljuje pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće.

U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak praćen grmljavinom, posebice u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu burin, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka uglavnom između 18 i 22, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

I dok je danas za zagrebačku regiju, u kojoj se nalazi i Varaždin, izdan narančasti alarm, za srijedu je najavljeno crveno upozorenje Meteoalarma, što znači vrlu visoku opasnost od vrućine koja može utjecati na zdravlje, uz maksimalnu temperaturu višu od 35°C te minimalnu temperaturu višu od 22°C.

DHMZ_toplinski_val_09072024.jpg

DHMZ

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a za Varaždin pokazuje što nas čeka narednih dana - sve više temperature prema vikendu.

dhmz_sedam_dana_varazdin_09072024.jpg