Stanari potpisuju peticiju protiv lokacije za mini tržnicu u Novakovoj ulici u Varaždinu Foto: Ilustracija

Stanari potpisuju peticiju protiv lokacije za mini tržnicu u Novakovoj ulici u Varaždinu

VV | 6.9.2021. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u Novakovoj ulici pronađena nova lokacija za mini tržnicu, protiv koje su bili stanari POS naselja u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, sada su na nogama stanari i tog varaždinskog kvarta.

Tijekom vikenda počelo je prikupljanje potpisa za peticiju protiv postavljanja mini tržnice na predloženoj lokaciji.

- Građani smatraju da je postavljanje Mini tržnice u dio grada iza Kućanske rampe dobra ideja, kojom bi taj dio grada doista dobio dodatan sadržaj, no predloženoj lokaciji se protive zbog sljedećih razloga. Prije svega, građani ne žele pristati na devastaciju dijela parka ( u površini od barem 120 m2 ) koji predstavlja jednu cjelinu s dječjim igralištem koje se tamo nalazi više desetaka godina, a radi se o jedinoj zelenoj površini u tom dijelu grada na kojoj se djeca mogu igrati, a poglavito imajući u vidu da se u kvartu grade još dvije zgrade, u koje se očekuje useljenje novih obitelji s malom djecom. Na spornom potezu Ulice Vilka Novaka, na kojem se predlaže izgradnja Mini tržnice ionako je prisutan svakodnevni prometni kaos, zbog blizine Kućanske rampe, te bi Mini tržnica pridonijela samo jačem prometnom pritisku u tom smislu. Uređenje novoga, alternativnog igrališta ili prostora za djecu u nekom kratkom roku ne može se očekivati - navodi se u peticiji.

S obzirom da je na Zboru građana sazivatelj sastanka jasno dao do znanja da je svjestan da predmetni projekt moguće neće ni zaživjeti, postavlja se pitanje koji je plan navedenog projekta u tom slučaju.

- Inicijativa građana smatra da se gradski eksperimenti ne bi trebali prelamati na leđima djece grada Varaždina, pogotovo u situaciji kad grad nosi i reklamira poziciju" Prijatelja djece". Ovdje se ne radi o situaciji da nema alternative, budući da se Glavna gradska tržnica nalazi na desetak minuta od tog kvarta, a sigurno se, uz daljnje promišljanje, konzultaciju struke i političku volju može naći i adekvatnija lokacija za Mini tržnicu i u samom kvartu iza Kućanske rampe - navodi se u peticiji čiji organizatori vjeruju da će prikupiti 200-ak potpisa koje će predati Gradu Varaždinu tijekom utorka.

Označeno u