Sprema se smjena Grbina, a na njegovo mjesto bi mogao Bosilj?!

VV/Nacional | 7.7.2023. u 14:14h | Objavljeno u Aktualno

SDP-u niti nakon smjene Davora Bernardića zbog poraza na parlamentarnim izborima 2020. godine ne cvijetaju ruže pod vodstvom Peđe Grbina. Osim slabog rejtinga prema mišljenju birača (barem prema podacima CRO Demoskopa) gdje su daleko iza HDZ-a koji unatoč brojnim aferama i dalje vode u rejtingu, novi udarac je došao od strane političkog pokreta Možemo koji su nedavno naglasili da na predstojeće izbore ne namjeravaju ići zajedno u koaliciji sa SDP-om već će im rađe konkurirati u nadi da ih mogu čak skinuti kao najveća alternativa HDZ-u.

Zbog ovakve situacije krenula su nagađanja o mogućim promjenama u SDP-u godinu dana uoči parlamentarnih izbora 2024. godine, a to bi moglo značiti i smjena aktualnog predsjednika SDP-a Peđe Grbina te se već spominju njegove zamjene u vodstvu stranke. Prema tekstu Nacionala, najglasnije se spominje ime Borisa Lalovca, nekadašnjeg ministra financija za vrijeme vlade Zorana Milanovića. Pored njega se spominju i Mirela Ahmetović te Sabina Glasovac, ali i jedno pomalo neočekivano ime - Neven Bosilj.

Nacional u svom tekstvu obrazlaže da se kao glavni razlog spominjanja imena gradonačelnika Varaždina kao moguće opcije za predsjednika SDP-a, barem u kuloarima unutar stranke, uspjeh Bosilja na nedavno održanim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Varaždina gdje je uspio dobiti većinu što je iznenadilo mnoge unutarstranačke kolege.

Nacional obrazlaže da je Bosilj relativno novo ime koje se prometnulo u SDP-u te bi njegovim postavljanjem možda moglo doći i do pomirbe s bivšim izbačenim članovima stranke koji su osnovali Socijaldemorkate, poglavito s Davorem Bernardićem.