Službeno je! Dozvoljeno kretanje unutar Varaždinske županije bez e-Propusnica Foto: VV arhiva / ilustracija

Službeno je! Dozvoljeno kretanje unutar Varaždinske županije bez e-Propusnica

Varaždinske vijesti | 19.4.2020. u 22:08h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom večeri u županije diljem Hrvatske počele su stizati odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta, a takvu je odluku dobila i Varaždinska županija. Dakle, dozvoljeno je kretanje unutar Varaždinske županije bez e-Propusnica.

Prema odluci, e-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Odluka je donesena danas, 19. travnja, a navodi se i da stupa na snagu danom donošenja te da će se objaviti u Narodnim novinama

Podsjetimo, nakon nekoliko dana u kojima su se izmjenjivali različiti stavovi i mišljenja o područjima za koje ne bi trebala propusnica, i stožer Varaždinske županije danas je zauzeo stav da se od nacionalnog stožera zatraži suglasnost za kretanjem cijelim područjem županije bez e-Propusnica, ali zadržavajući si mogućnost revidiranja tog stava ukoliko nakon sedam dana od dobivanja suglasnosti dođe do znatnog pogoršanja epidemiološke situacije.

- U Varaždinskoj županiji smo upravo kroz ograničenje kretanja uspjeli držati epidemiju pod kontrolom. Zbog toga će se narednih dana pratiti efekti provođenja odluke o mogućnosti kretanja cijelom županijom te ukoliko to rezultira znatnim pogoršanjem epidemiološke situacije u županiji, tražit će se od nacionalnog stožera da se odrede dodatne epidemiološke mjere od kojih će jedna svakako biti i ograničenje kretanja unutar prethodno predloženih četiriju zona, koje obuhvaćaju područja bivših općina Varaždin, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof - navedeno je u zahtjevu kojeg je ranije danas županijski stožer uputio nacionalnom.

Županijski stožer pritom je napomenuo da će se naglasak staviti na intenzivniju kontrolu provođenja svih važećih mjera Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, među kojima se nalazi i pridržavanje mjere samoizolacije, dodavši kako računaju i na suradnju i odgovornost stanovnika Varaždinske županije.

Također, iz Županije mole sve građane da mogućnost kretanja bez propusnica i dalje koriste samo u najnužnijoj potrebi.

Označeno u