Skroza: Nisam potpisao dokumente za javni gradski prijevoz jer sam imao obveze u Zagrebu

vv | 30.9.2021. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno

U Gradu Varaždinu pripremali su se mjesecima za to da se  preuzme javni gradski prijevoz „busekima“, kao što je i najavljeno na nedavnoj, trećoj sjednici Gradskog vijeća. Zašto se, unatoč tome, nova sjednica u vezi s time saziva baš danas, zadnjeg dana rujna, odnosno dan prije isteka koncesije za prijevoz privatnom koncesionaru, moglo bi biti jasnije iz objašnjenja Davora Skroze, koji je  do 28. rujna bio direktor varaždinske Čistoće, koja bi već od sutra trebala preuzeti  javni gradski prijevoz u Varaždinu i okolici.

Naime, kako veli Skroza, okvirni prijedlog ugovora i prijedlog općih uvjeta poslovanja dostavljeni su na pregled i eventualne korekcije stručnim službama Grada Varaždina od strane Čistoće još u sklopu priprema za početak obavljanja nove djelatnosti, odnosno prije slanja u službenoj formi.

- Tijekom srpnja, kolovoza i rujna održavani su i po dvaput tjedno zajednički sastanci predstavnika Grada Varaždina i Čistoće radi pripreme sve potrebne zakonske dokumentacije glede ustrojavanja nove djelatnosti, naglašava Skroza.

Završni i konačni prijedlog ugovora i općih uvjeta poslovanja, kako naglašava, „vraćeni su tek  23. rujna“.

- Uvidjevši da je u ugovoru o obavljanju nove komunalne djelatnosti, između ostalog, navedeno da društvo u većinskom vlasništvu Grada Varaždina u nekim slučajevima mora svom vlasniku plaćati ''penale'', odlučio sam u maniri dobrog gospodara, radi sprečavanja eventualne štete društvu, da se dostavljeni prijedlozi proslijede do ugovorenog odvjetničkog ureda na njegov kritički osvrt, objašnjava Skroza, napominjući da Čistoća nema niti je ikad imala zaposlenog pravnika!?

Nakon tog kritičkog osvrta i usuglašavanja, koje je  završeno 27. rujna kompletna dokumentacija je bila spremna za slanje, odnosno potpisivanje. No, upak u ponedjeljak ništa nije potpisano.

- Potpisnika, tj. mene nije bilo s obzirom sam tog dana već unaprijed imao dogovorene obveze u Zagrebu. A kako sam 28. rujna opozvan s mjesta direktora, nisam imao niti prava, a niti ovlasti potpisati bilo što pa je stoga ta dokumentacija ostavljena na potpis novo izabranom direktoru kojeg se tog jutra očekivalo da stupi na funkciju, objašnjava Skroza, koji odbacuje kritike da je u završnici opstruirao Čistoćino preuzimanje javnog prijevoza, točnije da je mogao potpisati potrebne dokumente, ali to nije htio.

Nažalost, ne objašnjava kakve su to žurne i neodgodive obveze bile u Zagrebu zadnjeg dana njegovog mandata, odnosno zašto dokumente nije mogao potpisati nakon povratka iz Zagreba, ali zato moli gradsku vlast da ga se ne proziva, blati, omalovažava, krivi, kleveče i podcijenjuje.