Škola u prirodi za učenike slabijeg imovinskog stanja i uskrsnice potrebitima u iznosu od 150 kn

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.3.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin će i ove godine financirati Školu u prirodi učenicima slabijeg imovinskog stanja u Dječjem odmaralištu na Rabu. Prijavilo se ukupno 14 učenika s područja Grada Varaždina iz I., III., VII. osnovne škole Grada Varaždina i Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin. Grad će za to izdvojiti više od 17.500 kuna. Prva grupa učenika na Školu u prirodi kreće krajem svibnja.

S druge strane, povodom uskrsnih blagdana, drugu godinu zaredom, varaždinskim umirovljenicima čija mirovinska primanja iznose do 2.000,00 kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, osigurat će novčana pomoć odnosno uskrsnica u iznosu od 150,00 kuna.

Prema podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Varaždinu je ukupno 2303 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2.000,00 kuna, 346 osoba s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin i 48 osoba koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podružnica Varaždin kojima će Grad Varaždin će osigurati uskrsnice u iznosu od 150 kuna.

Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane o početku isplate uskrsnica.