Sjednica Središnjeg odbora HNS-a: podrška Draganu Primorcu u utrci za predsjednika Foto: HNS

Sjednica Središnjeg odbora HNS-a: podrška Draganu Primorcu u utrci za predsjednika

VV | 6.10.2024. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Održana je sjednica Središnjeg odbora HNS-a, na kojoj su donesene važne odluke koje definiraju smjer stranke u idućem razdoblju, izvjestili su iz HNS-a.

- Donesena je odluka o povećanju broja potpredsjednika stranke s dva na tri, čime HNS pokazuje spremnost za jaču i dinamičniju organizaciju, s fokusom na nove ideje i pristupe u vođenju stranke. Svi potrebni akti za 18. Sabor HNS-a, koji će se održati u subotu, 26. listopada, usvojeni su na sjednici. Na ovom Saboru HNS-a birat će se novo vodstvo stranke koje će preuzeti odgovornost za daljnji razvoj i jačanje stranke na političkoj sceni Hrvatske - navode u HNS-u.

Izglasan je i novi, moderniji Pravilnik o ustroju i radu Mladih HNS-a, koji je prilagođen potrebama i izazovima s kojima se mladi suočavaju. Ovaj korak pokazuje snažnu opredijeljenost HNS-a za ulaganje u mlade generacije, koje će igrati ključnu ulogu u budućnosti stranke.

Na kraju, Središnji odbor HNS je podržao kandidaturu Dragana Primorca za predsjednika Republike Hrvatske.

- HNS nastavlja svoj put modernizacije i prilagodbe potrebama hrvatskog društva, ostajući dosljedan svojim temeljnim vrijednostima - poručuju.