Sjednica Gospodarskog savjeta MEV-a: Za daljnji razvoj ključna je podrška gospodarske javnosti

VV | 14.3.2021. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno

- Međimursko veleučilište u Čakovcu kontinuirano radi na razvoju studijskih smjerova prateći potrebe tržišta rada. U kontinuiranom dijalogu s gospodarskom javnosti promišlja se o napretku kroz razvoj novih smjerova, a upravo je to bila tema sjednice Gospodarskog savjeta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu održane u sjedištu tvrtke Tehnix d.o.o. u Donjem Kraljevcu - priopćili su MEV-a.

Dekan MEV-a Igor Klopotan naglasio je da je podrška ključna jer se sinergijom postižu odlični rezultati. Stručni studiji su, ističe, budućnost. Pripremaju se i novi smjerovi, a upravo je u tom aspektu ključna potpora gospodarske javnosti.

Dijana Krnjak, predsjednica GS MEV-a, rekla je kako je cilj povezivanje Međimurskog veleučilišta u Čakovcu sa što većim brojem institucija, gospodarstvenika i škola. Tim bi se studentima omogućile prakse u raznim tvrtkama kako bi stekli potrebna iskustva, a nakon završetka studija i mogućnost zapošljavanja.

Voditelj Područnog ureda HBOR-a Tomislav Marković istaknuo je kako je pozitivno da se promišlja o onome što je potrebno Međimurju te da se razvijaju smjerovi za koje postoji potražnja na tržištu rada.

Na potrebu za kvalitetnim kadrom naglasak je stavio i generalni direktor Tehnixa Đuro Horvat. Istaknuo je kako u suradnji s Veleučilištem zasigurno mogu doprinijeti razvoju metaloprerađivačke i strojarske industrije u Međimurskoj županiji, posebno jer postoji realna potreba na tržištu. Dodao je kako je nužno imati obrazovani kadar te će stoga i dalje poticati razvoj Međimurskog veleučilišta.

Dario Belić, direktor Službe razvoja IT servisa u Fini, na sjednici je naglasio kako je cilj da Međimurje postane izvor kvalitetnog IT kadra, koji bi ostao na ovom području raditi, stvarati novu vrijednost i otvarati nove tvrtke.

- Želimo napraviti kvalitetnu suradnju oko IT kadra s institucijama koje djeluju na određenom području. Zato smo se povezali s Veleučilištem u Čakovcu. Ovdje u Međimurju smo otvorili i svoj razvojni centar da omogućimo studentima brži i kvalitetniji razvoj, sudjelovanje na našim projektima koje radimo interno i za van. Da im jednostavno damo priliku da se pokažu, da nauče, da podignu svoje znanje. Također, da s Veleučilištem dogovorimo sve modalitete kojima ćemo pojačati znanje kadra i njegovu kvalitetu - pojasnio je Belić.

Nakon sjednice, članovi Gospodarskog savjeta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu obišli su novi pogon tvrtke Tehnix d.o.o. u Donjem Kraljevcu.

GS_MEV-a_obilazak_MEV-a_1.jpg

GS_MEV-a_obilazak_Tehnixa.jpg

mev_2.JPG

mev_3.JPG

mev_5.JPG

mev_6.JPG

mev_9.JPG

mev_10.JPG

mev_11.JPG

mev_12.JPG