Nožem bušio gume pa izbio sukob s Jenkačem, kojem je žao zbog toga

vv | 17.6.2024. u 14:41h | Objavljeno u Aktualno

Oko 1 sat u Orehovcu, i to na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo je do narušavanja javnog reda i mira, odnosno verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine, izvijestila je jučer PU varaždinska. Ispalo je da je prijavljeni sukob bio između gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača (45) i Dejana L., vojnika.

Policija: Tražimo 45-godišnjaka zbog sukoba na parkiralištu ispred vikendice

- U OB Varaždin 52-godišnjaku je pružena liječnika pomoć, dok se 45-godišnjak udaljio s mjesta događa te se za njim traga - navela je PU varaždinska na dan incidenta, a Jenkač je kasnije pristupio u Policijsku postaju Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Policija ispitala 45-godišnjaka zbog fizičkog sukoba u Orehovcu

- Veći broj osoba je bio preksinoć  kod  društvenog doma u Orehovcu, odnosno vikendici Ivice S. Među njima i novomarofski gradonačelnik koji je došao zadnji pa je vozilom stao tako da nisu svi  koji su ranije došli  mogli izaći.  Jedan od vlasnika potonjeg vozila rekao je da mora hitno doma jer ga je supruga zvala. Okupljeni su se tome nasmijali i nitko ga nije doživio ozbiljno pa ni gradonačelnik. Međutim kad je zaprijetio da će nožem izbušiti gume onima koji mu priječe prolaz izišao je van te vidio kako drži nožu u ruci i buši gume. U tom trenutku je došlo do incidenta zbog kojeg je gradonačelnik Jenkač danas izrazio žaljenje - doznali smo od osobe bliske  prisutnom incidentu te noći.

Varaždinske vijesti su poslale upit Gradu Novom Marofu za odgovor gradonačelnika, ali odgovor do pisanja ovog teksta nismo dobili.

- Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja - odgovorili su iz Grada Novog Marofa za Index.