"Siguran sam da je Petrić jedan fin čovjek i da će vratiti tih 1,1 milijuna kuna Bolnici" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Siguran sam da je Petrić jedan fin čovjek i da će vratiti tih 1,1 milijuna kuna Bolnici"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.11.2021. u 10:53h | Objavljeno u Aktualno

- Svojedobno sam postavio pitanje vezano uz sudske sporove koje je vodilo u ime bolnice Odvjetničko društvo Petrić, iako OB Varaždin ima zaposlenika s pravosudnim ispitom. Koliko je odvjetničko društvo Petrić naplatilo svoje usluge OB Varaždin, koliko je sporova dobilo i zašto se ne prekine s tom praksom? - zanimalo je vijećnika Željka Dvekara (HDZ) na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine.

Dodaje kako je u odgovoru koji je dobio navedeno kako je odvjetničko društvo naplatilo 1,09 milijuna kuna i izgubili su 94 sudska spora.

- Spomenuto društvo bolnicu je zastupalo zbog sporova koje su pokrenuli radnici. Ugovor je raskinut u srpnju, no mene zanima jesu li ovi odvjetnički troškovi bili nužni jer radi se o 1,1 milijuna kuna? Zašto svi ti sporovi nisu odrađeni sa zaposlenikom koji ima pravosudni ispit, a i u odgovoru se ne navodi koliko je to odvjetničko društvo dobilo sporova - rekao je HDZ-ov vijećik Željko Dvekar na aktualnom satu današnje Županijske skupštine. 

Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako su ti troškovi sramota i bivšeg vodstva bolnice, i tog odvjetnika.

- Kada se cijeli svijet bori protiv pandemije gledati gdje ćeš koju kunu zaraditi, to je sramotno. Sjetimo se, prije godinu dana ispred bolnice su bili šatori, pozivalo se poduzetnike da doniraju koju kunu za respiratore, a s druge strane imamo člana Budimo grad, a u toj opciji su sve fini ljudi, i po karakteru i po životopisu, i ti fini ljudi gledaju kako će ušećeriti koju kunu. Ja sam siguran da je Petrić jedan fin čovjek i da će vratiti tih 1,1 milijuna kuna Bolnici. Apeliram na njegovu čestitost – rekao je Stričak.

Označeno u