SDP Varaždinske županije: Županu je vrijeme da svoj rad uloži u razvoj Varaždinske županije

| 23.9.2022. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

- Unatoč lažnim prozivkama i ponovnim, blago rečeno, neugodnim istupima župana Stričaka, SDP je na sjednici Županijske skupštine ponovno dao do znanja da su im problemi građana ispred jeftinih politiziranja s županom i HDZ-om - stoji u priopćenju SDP-a Varaždinske županije koju prenosimo u cijelosti:

"SDP-OVE INICIJATIVE ŽUPANIJSKOJ VLASTI

Tako je na sjednici Županijske skupštine SDP predložio 3 inicijative.

Prvu inicijativu predložio je vijećnik Mario Klapša, a vezano uz nagrađivanje učitelja, čiji su učenici ostvarili izvrsne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Iako ministaratvo obrazovanja godišnje nagrađuje najbolje učitelje iz cijele Hrvatske, mišljenje je SDP-a da bi dodatno nagrađivanje učitelja na razini županije podiglo standarde u obrazovanju i time bi učitelji i nastavnici dobili i dodatnu pohvalu za svoj rad, što itekako zaslužuju.

Drugu inicijativu predložio je vijećnik Nino Ivanuša, a odnosi se na decentralizaciju, odnosno prepuštanje gradovima na upravljanje Ureda za prostorno uređenje, a radi efikasnije raspodjele poslova Ureda.

Zadnja inicijativa predložena je od strane predsjednika Kluba vijećnika SDP-a Luke Zrinskog, koji je još jednom ponovio apel županijskoj vlasti da osigura sredstva za subvencioniranje privatnog smještaja studentima. "Rast cijene energenata, najma smještaja, ali i općenita inflacija u svim sferama života, dodatno otežavaju mladima odlazak na studij i financiranje života u drugom gradu i to je mjera koja bi pomogla mnogim obiteljima s prostora naše županije." - poručio je Zrinski.

DRUGA PITANJA ŽUPANU

Vijećnici SDP-a postavili su i druga pitanja županu, kao sto su sanacija nasipa na Varaždinskom jezeru od Varaždina do Šemovca, nadogradnja aktualnog sustava za zaštitu od tuče, razlozi odlaska pročelnika Huđeka u prijevremenu mirovinu te problem i kašnjenje na radovima uređenja Trakoščanskog jezera.

Vijećnik Nino Ivanuša je također, nastavno na prošlotjednu tešku nesreću u Ludbregu, postavio pitanje da li će županija tražiti i uključiti se zajedno s HŽ infrastrukturom u rješavanje pružnih prijelaza? "Da podsjetimo, za rješavanje tog problema HŽ je dobio novac od Europske unije u iznosu od 167 milijuna EUR, kako bi se osigurao nadstandard u sigurnosti građana, dok danas, nažalost, HŽ svojim (ne)radom radi samo samo na zadovoljavanju minimalnih zakonskih direktiva." - poručio je tom prilikom Ivanuša.

PROTIV IZVJEŠTAJA O RADU ŽUPANA

Jedna od rijetkih točaka dnevnoga reda na kojima se povela rasprava, bio je izvještaj o radu župana.  SDP nije glasao za županov izvještaj o radu, zbog evidentnog pomanjkanja vlastitih inicijativa i projekata u županiji. U ime kluba vijećnika SDP-a, vijećnik Zrinski dao je i primjer uređenja Osnovne škole Ludbreg, gdje dovršetak radova kasni u odnosu na planirano i ono što je napisano u samom izvještaju.

Ovim putem još jednom pozivamo župana, da umjesto trošenja županijskih sredstava na koje kakva putovanja i čašćenja stranačke svite te slušanja razno-raznih tračeva, svoje vrijeme napokon uloži u razvoj Varaždinske županije te pripremu novih projekata za boljitak svim njenih građana.

Klub vijećnika SDP-a i u daljnjem će se radu fokusirati na važne probleme s kojima se naši građani suočavaju, predlagati nove inicijative te upozoravati na nelogičnosti u radu aktualne koalicijske županijske vlasti HDZ-a i Ivana Čehoka."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci