Zrinski: "Na natječaj za izbor Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata stiglo pet prijava, sve redom od HDZ-a"

VV | 22.9.2021. u 08:53h | Objavljeno u Aktualno

- Usred sezone godišnjih odmora Varaždinska županija je skromno objavila natječaj za izbor Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata. Objavili su na svojim internet stranicama. Stiglo pet prijava i sve redom od HDZ-a - upozorio je SDP-ov vijećnik Luka Zrinski, na konferenciji za novinare uoči Županijske skupštine.

Osvrnuo se i na izvješća o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova, jednoj od točaka koje će se naći na dnevnom redu današnje sjednice.

- Pozdravljamo to što su svi ravnatelji ispunili svoje zakonske obveze, no ne možemo sakrivati pogled od raznih problema koji tište naš zdravstveni sustav, postoji niz problema gdje naši sugrađani pričaju o lošim iskustvima - rekao je Zrinski i najavio kako će podržati rebalans proračuna, kojim će se osigurati više novaca za zdravstvo i obrazovanje.

- Dobro je da je župan odustao u uređenje atrija županijske palače i taj novac usmjerio u zdravstvo i obrazovanje, ali nije nam jasno da mu je trebalo 100 dana da otkaže jedan projekt - rekao je uz ostalo Zrinski.

Evo što kaže županijska organizacija SDP-a.