SDP u Varaždinskoj županiji organizira niz edukacija za svoje vijećnike i vijećnice

| 2.3.2022. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

SDP Varaždinske županije smatra da u svojoj odgovornoj ulozi lidera opozicije učvršćuje i intenzivira svoj rad u javnom prostoru na način da provodi sustavne edukacije svojih općinskih i gradskih vijećnika te članova Skupštine Varaždinske županije kroz više modula. Održana je prva u nizu edukacija, a odazvala se većina od 57 SDP-ovih vijećnica i vijećnika.

- Svjesni vremena u kojem živimo, ozbiljnosti situacije u kojem je znanje i sposobnost od ključne važnosti da se kroz odgovoran politički rad rješavaju problemi naših sugrađana odlučili smo održati niz edukacija. Na to smo se odlučili s ciljem kako bi članovi stranke, koji obnašaju odgovorne funkcije u predstavničkim i izvršnim tijelima u Varaždinskoj županiji, mogli adekvatno i efikasno odgovoriti na sve potrebe građane, na sve izazove - pojasnila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Dodala je kako će edukacija i međusobno povezivanje svih SDP-ovih vijećnika na ovaj način rezultirati kvalitetnijim radom općinskih i gradskih vijeća, a sve u interesu građana. Glavne teme edukacije odnosit će se na načine komunikacije prema javnosti, proračun te kvalitetan politički rad vijećnica i vijećnika.

- Upravo na ovaj način SDP osnažuje svoju poziciju lidera oporbe u županiji sa svojih 57 izbranih vijećnica i vijećnika u općinskim i gradskim vijećima te Skupštini Varaždinske županije -zaključila je Antolić Vupora. Ističe kako su dosadašnja iskustva tijekom edukacija i više nego pozitivna.

- Posebno se to odnosi na naše mlađe stranačke kolege od kojih su neki po prvi puta izabrani u predstavnička tijela. Iskustva i znanja koja dobivaju su od velike važnosti - kazala je predsjednica županijskog SDP-a.