SDP u Ivancu prelazi u oporbu, Patekar dao ostavku: "Pozicije nas ni najmanje ne zanimaju" Foto: SDP Ivanec/ilustracija

SDP u Ivancu prelazi u oporbu, Patekar dao ostavku: "Pozicije nas ni najmanje ne zanimaju"

vv | 7.6.2022. u 08:42h | Objavljeno u Aktualno

Na 18. izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanca održanoj u ponedjeljak izabran je novi predsjednik Gradskog vijeća. Naime, dosadašnji predsjednik Dalibor Patekar dao je neopozivu ostavku činjenice, dok SDP u Gradu Ivancu prelazi u oporbu.

- Neslaganje s politikom aktualne vlasti u Ivancu te činjenice na nerješavanje brojnih problema primorali su da, u interesu građana i povjerenja koje su nam oni dali na proteklim izborima, kroz opoziciju primoramo aktualnu vlast da spomenute probleme počne i rješavati. Ovim činom pokazali smo da nam je interes građana ispred svega – rekao je Mihael Slunjski i nastavio:

- SDP je stranka koja je u koaliciji isključivo s građanima Ivanca i sukladno tome podržat ćemo sve projekte koji se odnose na dobrobit grada, dok nas bilo kakve pozicije ni najmanje ne zanimaju. Stranka smo koja je do sada u Gradskom vijeću imala najviše konkretnih prijedloga i projekata usmjerenih na razvoj cjelokupnog gradskog područja, s posebnim naglaskom na zeleni razvoj i socijalnu osjetljivost. Svojim radom naši vijećnici pokazali su se vrlo konstruktivnima, međutim do sada nismo imali drugu stranu koja bi nas bila voljna saslušati. Ne tražimo nikakve tenzije, prepucavanja ili svađe, ali jednako tako uvijek ćemo slušati glas građana i nikad nećemo pognuti glavu pred bilo kakvim oblikom nepravde.

-U ovom trenutku najvažnija nam je stabilnost grada kako se ne bi doveli u blokadu projekata, čime se koči sam razvoj grada. Upravo zbog toga na današnjoj sjednici sudjelovali smo, kao konstruktivna oporba zajedno s kolegama vijećnicima iz drugih stranaka, u izboru novog čelnog čovjeka Gradskog vijeća – izjavio je Dalibor Patekar, istaknuvši da je na taj način osigurano normalno funkcioniranje najvišeg predstavničkog tijela u Gradu Ivancu te spriječeno stopiranje projekta važnih za razvoj Grada.