SDP protivan proračunu bez novca za nastavnike u produženim boravcima te studentske stipendije

VV | 30.11.2021. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici SDP-a u Skupštini Varaždinske županije pokušali su svojim amandmanima poboljšati predloženi proračun Varaždinske županije prvenstveno u dijelu kojim se za nastavnike u produženom boravku u školama diljem županije trebalo osigurati dodatnih 650 tisuća kuna kako bi im se jamčila sigurnost posla i primanja plaće tijekom cijele godine.

Aktualna županijska vlasti nije prihvatila taj i ostale amandmane Kluba SDP-a, a skupštinari nisu bili zadovoljni time jer smatraju da je aktualna vlast "pokazala da nema ni sluha za rješavanje važnog životnog problema za stotine nastavnika u županija".

- Budući da vlast u županiji, odnosno župan,  nije prihvatila naše amandmane kojim smo nastojali poboljšati prijedlog proračuna nije nam preostalo ništa drugo nego da uskratimo svoju podršku proračunu. Nažalost, uskraćeni će ostati za svoja dodatna primanja spomenuti nastavnici, ali i ostali mještani naše županije čiji smo položaj pokušali poboljšati kroz amandmane. Za naše studente tražili smo povećanje sredstava za stipendije, ali ni tu nismo naišli na razumijevanje od strane HDZ-ove izvršne vlasti u županiji - pojasnio je u ime Kluba SDP-a vijećnik Luka Zrinski.

Uz 650 tisuća kuna za nastavnike u produženim boravcima te povećanje iznosa za studentske stipendije SDP je amandmanima tražio  osiguravanje sredstava za daljnju provedbu projekta „Financijska pismenost i poduzetništvo“. Zatim 100.000 tisuća kuna za  izravnu pomoć  radu Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije, provedbu projekta osiguranja higijenskih uložaka u školama Varaždinske županije po uzoru na grad Varaždina te u konačnici i sredstva za obnovu i uređenje antifašističkih spomenika i spomen-obilježja.

- SDP neće podržati proračun samo za neke, dok će druge isključiti. Ovako se pokazalo da se ne mari dovoljno niti za nastavnike, niti za mlade, niti za socijalno osjetljive skupine i stoga takav predloženi proračun nećemo prihvatiti - kažu iz SDP-a Varaždinske županije.