SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Fred Matić posjetio Varaždin Foto: SDP Varaždin

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Fred Matić posjetio Varaždin

Varaždinske vijesti | 30.11.2019. u 14:49h | Objavljeno u Aktualno

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić u subotu je posjetio Varaždin gdje se družio sa stranačkim kolegama i građanima.

Matić je u Odboru za ženska prava i jednakost spolova te je imenovan izvjestiteljem Europskog parlamenta za izvještaj o stanju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u Europskoj uniji, u okviru zdravlja žena. U Varaždin je stigao uoči Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca.

– Jedna je to komponenta priče u kojoj ja sudjelujem. Ponosan sam što sam postao izvjestitelj za ovako važnu temu. Ovdje sam danas u okviru te svoje zastupničke dužnosti, ali i kao član SDP-a koji je došao dati potporu svojim kolegicama i kolegama – rekao je Fred Matić u Varaždinu.

Uz jednakost spolova, eurozastupnik će imati još neke teme kojima će se posvetiti za vrijeme mandata u Bruxellesu.

– Član sam i Odbora za ribarstvo. Prikupljam iskustva, iz Slavonije sam, kontinentalnog dijela Hrvatske. Prije rata gotovo svako selo imalo je nekakav ribnjak i bavilo se ribnjačarstvom, sada je to gotovo u potpunosti zamrlo. Potrudit ću se da to obnovimo i oživimo ukoliko postoji i najmanja mogućnost. Također sam član Odbora za kulturu i obrazovanje, a aktualna situacija u Hrvatskoj vezana je za obrazovanje i tu ću dati doprinos. Ljude koji su glasali za mene i SDP neću iznevjeriti. Ja sam samo jednom u životu izdao. Izdao sam knjigu i ne mislim više nikoga ili ništa izdavati – poručio je Matić.

Predsjednica Županijske organizacije Barbara Antolić Vupora istaknula je da SDP priprema programe koji će promijeniti život građana na bolje.

– Europski standard je nešto što trebamo tek dostići. Proizvodnja zdrave hrane je jedna bitna odrednica toga. Svojom proizvodnjom trebamo zadovoljiti potrebe i u školama i u bolnicama, u javnim institucijama koje moraju uvoditi zdrave obroke iz domaće proizvodnje. To su stvari koje treba pripremiti i u okviru europskih direktiva koje će se spuštati u naše zakonodavstvo. Tako bi kao zemlja bili bolji, uspješniji, zdraviji i u ekonomskom smislu punopravni dio Europe – kazala je Antolić Vupora te se, između dva važna datuma – dana borbe protiv nasilja u obitelji i dana borbe protiv AIDS-a – osvrnula i na položaj žena.

– Prva smo stranka koja je uvela paritetnu demokraciju, koliko žena – toliko muškaraca. Vidjelo se to na listi za Europski parlament. No ne treba o tome samo govoriti, treba u stvarnosti dati ženama mogućnost da se i same izbore za svoja prava – kazala je predsjednica županijskog SDP-a.

Inače, kampanju uz Svjetski dan borbe protiv AIDS-a svake godine redovito provode članovi Foruma mladih.

– Dugi niz godina provodimo akciju u Varaždinu i u drugim mjestima Varaždinske županije jer želimo upoznati mlade s problemima koji dolaze sa spolno prenosivim bolestima, objasniti važnost zaštite i da je to najnormalnija stvar koliko god određene udruge ili grupacije u društvu govore suprotno – poručio je Luka Zrinski, predsjednik Županijske organizacije i glavni tajnik Foruma mladih SDP-a Hrvatske.

sdp_matic_1.JPG

sdp_matic_2.JPG

sdp_matic_3.JPG

sdp_matic_4.JPG

sdp_matic_5.JPG

sdp_matic_6.JPG

sdp_matic_7.JPG