SDP nije mogao podržati proračun u kojem padaju iznosi EU sredstava, a županija se bez prigovora odrekla bolnice Foto: Krešimir Đurić

SDP nije mogao podržati proračun u kojem padaju iznosi EU sredstava, a županija se bez prigovora odrekla bolnice

Varaždinske vijesti | 29.11.2023. u 15:11h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Skupštine Varaždinske županije iz redova SDP-a nisu podržali prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, a kao neke od argumenata naglašena je činjenica da iz godine u godinu padaju sredstva osigurana preko EU fondova dok s druge stranu rastu troškovi za zaposlene, navodi se u priopćenju ŽO SDP-a Varaždinske županije.

Luka Zrinski, u ime Kluba SDP, pojasnio je kada se proračun za 2024. usporedi sa proračunima proteklih godini vidljivi je pad EU sredstava što osobno smatra zabrinjavajućim. Također, zabrinjavajućim smatra i rast troškova za plaće zaposlenih a ta će se tendencija nastaviti i 2025. i 2026.

-Osobno se nadam da se porast troškova odnosi na povećanje plaća postojećim zaposlenicima, a ne na nova zapošljavanja, prije svega stranačkih poslušnika - poručio je Zrinski.

Izrazio je i žaljenje što se, naglasio je, Varaždinska županija bez "ispaljenog metka" odrekla Opće bolnice Varaždin odnosno činjenice da s prvim danom iduće godine osnivačka prava preuzima država.

-Iz tih, ali i brojnih drugih razloga, SDP u Skupštini Varaždinske županije nije podržao prijedlog proračuna - zaključio je Zrinski, a kaže se u priopćenju ŽO SDP-a Varaždinske županije.