Sastanak u Gradskoj vijećnici: Podrška Grada radnicima i poslovodstvu MIV-a Foto: Grad Varaždin

Sastanak u Gradskoj vijećnici: Podrška Grada radnicima i poslovodstvu MIV-a

Varaždinske vijesti | 10.12.2018. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici, zajedno s pročelnicima Tomislavom Bogovićem i Mirnom Kezele, primio Gorana Popovića, generalnog direktora MIV-a te predsjednika Radničkog vijeća Slavka Melnjaka i Nenada Novka, predstavnika radnika - predsjednika sindikata radnika Metalske industrije Varaždin.

Razgovaralo se o mogućoj pomoći MIV-u koji je trenutno blokiran. Kako je naglašeno tom prilikom, Grad Varaždin podupire nastojanja nove upravu MIV-a i radnike u iznalaženju izlaska iz stanja blokade.

- Osim toga, na molbu radnika MIV-a, Grad Varaždin će osigurati prigodnu predstavu i poklone za djecu radnika s obzirom da to tvrtka ne može. Grad Varaždin će se i dalje aktivno uključivati prema svojim mogućnostima u iznalaženje rješenja te pružati potrebnu podršku kako bi se sačuvala proizvodnja i radna mjesta u MIV-u koji sada zapošljava 620 radnika iz Varaždina i okolice - priopćeno je iz Grada.

Prema riječima Uprave, MIV koji sada izvozi gotovo 60 posto proizvodnje, ima dovoljno izglednih poslova. Međutim, u ovom trenutku mora se prvo raščistiti pitanje blokade banaka.

varazdin_miv_razgovor_2.JPG

varazdin_miv_razgovor_3.JPG