Stjepanu Šafranu predsjednik Albanije dodijelio priznanje za posebne zasluge

vv | 31.10.2019. u 16:05h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu državnog posjeta Republici Hrvatskoj, Predsjednik Republike Albanije Ilir Meta posjetio je Varaždinsku županiju gdje se na imanju obitelji Šafran susreo s vlasnikom imanja, inače počasnim konzulom Albanije u RH Stjepanom Šafranom te županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem. Susretu je nazočio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, savjetnica župana Natalija Martinčević te veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Riza Poda.

web_311019_Predsjednik_Albanije_3.jpg

Izrazivši zadovoljstvom ovom posjetom župan Čačić je ukazao da ovo nije prvi posjet..

-Posebno nam je drago i čast nam je da je i predsjednik države po drugi put posjetio našu županiju. Pije nekoliko mjeseci bila je ovdje delegacija regije Elbasan na čelu s guvernerom, potpisali smo određene sporazume i uzvratit ćemo posjet u sljedećih šest mjeseci. Ono što mi možemo ponuditi, što smo i učinili, su neka naša znanja u pristupu EU fondovima i u ovoj predeuropskoj fazi i nakon ulaska u EU. Posebno ih je zanimao dio naših iskustava u osnovnom i srednjem školstvu, budući da smo mi Europski centar izvrsnosti u obrazovanju- rekao je župan Čačić.

-Imamo vrlo dobre odnose dviju zemalja i odličnu institucionalnu i političku suradnju. Ovdje u Varaždinu zahvaljujemo Stjepanu Šafranu za sve što je učinio na jačanju tih veza. Učinio je najviše što je mogao da pojača suradnju različitih regija, da promovira gospodarske veze i ukupnu suradnju Hrvatske i Albanije. Gospodin Šafran je najbolji primjer predanosti jednoj takvoj suradnji – rekao je predsjednik Meta.

Stjepan Šafran naglasio je važnost odličnih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Albanije.

- Prezadovoljan sam i presretan što je ovom posjetom prepoznat naš rad i trud. Ovo nije nagrada samo meni, nego čitavoj ekipi koja je angažirana oko toga, posebno veleposlaniku i Veleposlanstvu Albanije u Hrvatskoj, Gospodarskoj komori, ministrima, ministru gospodarstva – rekao je Šafran, kojemu je predsjednik Albanije dodijelio priznanje za posebne građanske zasluge u pomoći albanskoj dijaspori u Hrvatskoj te promociji hrvatskih gospodarskih investicija u Albaniji.

web_311019_Predsjednik_Albanije_5.jpg