Ogranak DP-a (ni)je pozvao gradonačelnika Jenkača na ostavku

vv | 20.6.2024. u 13:54h | Objavljeno u Aktualno

Unatoč jutrašnjem priopćenju, nema suglasja unutar novomarofskog ogranka DP-a treba li ili ne gradonačelnik Siniša Jenkač dati ostavku zbog sudjelovanja u incidentu.

- Novomarofski ogranak Domovinskog pokreta nije istupio u vezi incidenta u Orehovcu, a još manje pozvao gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača da podnese ostavku, tvrdi to Danica Šafran, navodeći da je potpredsjednica Domovinskog pokreta – ogranka Novi Marof.

Kao i na razini Varaždinske županije, kako dodaje, DP je i u Novom Marofu prolazio turbulentno razdoblje.

-Nismo se sastajali neko vrijeme, a posebno ne kao ogranak u vezi incidenta u Orehovcu. Iako se svašta govori i piše o tome što je tamo bilo, nije jasno što se točno i zašto dogodilo kod vikend kuća, odnosno što je incidentu prethodilo. Stoga me začudilo kad sam pročitala da bi naš ogranak nešto odlučio ili tražio, a da se nije na razini ogranka prvo raspravilo i utvrdilo što je točno bilo, veli nam Šafran, dodajući da je ujutro bila pozvana na kavu s dvojicom kolega iz ogranka, među kojima je bio Slavko Vuradin, no nije bilo suglasja o tome treba li istupiti.

Međutim, nije sigurna je li Slavko Vuradin još uvijek na čelu ogranka, odnosno njegov predsjednik, zbog svega što se događalo.

-Sve mi se čini da sada netko preko stranke, odnosno ogranka, pokušava rješavati neke privatne razmirice, veli Šafran, koja smatra da je Jenkač dobar gradonačelnik, no nije sigurna da je i u pravoj stranci, koja je prva pozvana da se oglasi o slučaju. 

Međutim, ovakav istup Dragice Šafran, potpredsjednice novomarofskog ogranka DP, iznenadio je Slavka Vuradina, njegovog predsjednika.

- Danas iza 8 sati sastalo se predsjedništvo ogranka i na tom je sastanku većinom glasova prisutnih odlučeno da ćemo istupiti u javnost kako smo i istupili. Na sastanku je bila i potpredsjednica Šafran, koja se nije baš tome protivila, ali sada može imati drukčije mišljenje, no većina je odlučuje - naglaša Vuradin, koji napominje da je za predsjednika ogranka izabran 2020. godine, a budući da mu ove godine ističe četverogodišnji mandat, kroz desetak dana bit će sazvana izborna skupština ogranka.