Alen Runac Foto: HDZ

Runac: Situaciju koju imamo i dalje nije dobra - ni sada ne znamo jesu li okrivljeni krivi ili nevini

vv | 27.4.2021. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

I kandidat HDZ-a za varaždinskoga gradonačelnika mr.sc. Alen Runac osvrnuo se na posljedice presude Vrhovnog suda RH, kojom su varaždinski gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok i potpredsjednik Gradskog vijeća Davor Patafta, s jedne strane, pravomoćno oslobođeni za kaznena djela koja im je USKOK stavljao na teret u vezi dogovaranja i ugovaranja zbrinjavanja bala 2008. godine,  odnosno kupoprodaje zemljišta u Ulici Vilka Novaka, a s druge strane ponovno im će se suditi za kupoprodaju nekretnina na Banfici te zamjenu zemljišta između grada Varaždina i tvrtke VIS, kao i zbog sumnji u vezi varaždinskoga aerodroma.

-Za razliku od drugih aktera na političkoj sceni, ne želim komentirati presudu, ali mogu reći da situaciju koju sada imamo i dalje nije dobra. Naime, ni sada ne znamo jesu li okrivljeni nedužni ili nisu, krivi ili nevini, budući da je suđenje Čehoku i Patafti po dvije točke vraćeno prvostupanjskom sudu, naglasio je Runac na  predstavljanju Silvije Zagorec kao stranačke kandidatkinje za zamjenicu varaždinskog župana.

Iz istupa svih drugih kandidata za varaždinskoga gradonačelnika, kako je dodao Runac, vidi se da oni nemaju nikakvo rješenje za balirani otpad koji je odložen u Brezju već 15 godina.

-Iako neki obećavaju da će u kratkom roku riješiti taj problem, jasno se vidi da zapravo ne nude  ništa za zbrinjavanje bala koje može riješiti samo ozbiljan gradonačelnik kojeg kao takvog prepoznaju i u Vladi, naglasio je kandidat HDZ-a za varaždinskoga gradonačelnika mr.sc. Alen Runac.