Rješenje povećanog teretnog prometa na D2 prometnici je u interesu i za sigurnost mještana

M.N./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 17:33h | Objavljeno u Aktualno

- Rješavanje problema povećanog teretnog prometa na dionici državne ceste D2, koja prolazi kroz općine Cestica, Petrijanec i Sračinec do Varaždina, mora biti lišeno bilo kakve stranačke pripadnosti, a jedini interes nam svima treba biti interes naših mještana koji žive uz državnu cestu D2 i koji se već mjesecima suočavaju s problemom koji hitno treba riješiti - poručili su načelnici općina Cestica i Sračinec, Mirko Korotaj i Božidar Novoselec, koji su prije nekoliko dana inicirali uspješno prikupljanja potpisa potpore mještana spomenutih općina.

Potpisi potpore stižu iz svih triju općina, a zajedničko je da mještani nisu opterećeni tko i zašto traži njihovu potporu već žele rješenje. Na tom tragu Korotaj i Novoselec nastavili su s konstruktivnim aktivnostima, za što su dobili veliki broj potpisa potpore, kako bi se izmijenio Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona koji je 26. veljače potpisao ministar prometa Oleg Butković.

U četvrtak je poslana peticija prema nadležnom ministarstvu, a znak podrške mještanima triju općina, te načelnicima Korotaju i Novoselcu, dali su i načelnici Petrijanca Željko Posavec, Brezničkog Huma Zoran Hegedić, Trnovca Bartolovečkog Zvonko Šamec i Vinice Marijan Kostanjevac.

- Prikupljeni potpisi potpore nisu tema za politizaciju kako bi neki htjeli to prikazati već dodatan „poticaj“ kako bi se iznašlo zadovoljavajuće rješenje i za sigurnost svih građana - poručili sunačelnici Novoselec i Korotaj te zahvalili ostalim načelnicima, koji predstavljaju različite političke opcije, na podršci.