Restrukturiranje Aquacityja: Mi smo jedini imali snage povući poteze

| 28.12.2020. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem aktualnom satu 33. sjednice gradskog vijeća, gradski vijećnik Bruno Ister podigao pitanje Aquacityja koji je u 2019. godini već imao velike i teške financijske gubitke, a epidemija koronavirusa u 2020. godini je bio posljednji čavao u tom "lijesu" tako da je najavljeno restrukturiranje tvrtke, dok prodaja kompleksa zasad nije izgledna.

- Unatoč dotaciji od pola milijuna kuna, tvrtka je još uvijek bila za otprilike milijun kuna u gubitku. To je naravno loš rezultat koji nije od jučer i vezano uz koji se nešto mora poduzeti. Ono što me naročito smeta i boli je lokal koji je u centru grada poslovao uspješno, a lokal je predan na upravljanje Aquacityju. Tu spada i Aquamarin kojem je ukinut dugugodišnji najam. Tu je bilo štete za proračun, a hoće li se gradonačelnik ispričati građanima i vlasnicima eskperimenta onime čime se grad ne bi smio baviti, a to je ugostiteljstvom - rekao je Ister.

- Mi smo počeli s konsolidacijom tog društva i to je jako dobro krenulo, međutim od koronakrize taj restoran koji nosi najviše gubitaka ne može sam sebe držati na nogama. Za razliku od nekih drugih vremena i vlasti, mi smo jedini imali snage povući poteze. Mi smo trenutno povukli poteze i to je jedino ispravno i jedino moguće u ovakvim okolnostima. Restoran nikada nije koliko ja pamtim tijekom zimskih mjeseci donosio dobitke. Tih pola milijuna kuna je bilo jako malo s obzirom koliko smo trošili na gradske bazene, a da smo uložili više, restoran ne bi imao gubitke. Što se tiče Ritza ili Aquamarina, na Ritz nije bio nitko zapisan i morao je ići na natječaj. Nama je lakše da mi vodimo taj dio s obzirom da tu ide sada i knjižnica i s obzirom da će se tu onaj podrumski dio koristiti i za potrebe knjižnice i za potrebe određenih prezentacija, radionica i slušaonica - objasnio je Čehok.