Renata Skoko i Lovorka Horvat nove pročelnice u Varaždinskoj županiji Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Renata Skoko i Lovorka Horvat nove pročelnice u Varaždinskoj županiji

IHR/Varaždinske vijesti | 10.1.2022. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno

Diplomirana pravnica Lovorka Horvat nova je pročelnica Upravnog odjela za opću upravu, a Renata Skoko, također diplomirana pravnica i specijalistica javne uprave, imenovana je pročelnicom Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana. Horvat je tako na tom radnom mjestu zamijenila Miljenka Plukavca, koji je otišao u mirovinu, dok će Skoko zamijeniti Ivanu Golubić Horvat, koja je tu funkciju obnašala u vrijeme bivšeg župana Radimir Čačića.

- Na natječaj za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za opću upravu pristigle su prijave dviju kandidatkinja, kao i na natječaj za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana - doznali smo u Varaždinskoj županiji iz koje kažu kako su novoimenovane pročelnice dugogodišnje zaposlenice Županije.

Završen je i postupak prijema u službu vježbenika u županijski Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo. Natječaj je objavljen u listopadu prošle godine, a tražilo se šestero vježbenika.

- Primljeni vježbenici osposobljavat će se za obavljanje poslova prostornog uređenja i graditeljstva, za poslove pisarnice te poslove zaštite okoliša - navode u Varaždinskoj županiji.

Upravo je u ovom Odjelu bilo i najkritičnije, na što varaždinski župan Anđelko Stričak upozorio na prvoj radnoj sjednici Skupštine Varaždinske županije još u rujnu prošle godine.

Župan Stričak je tada rekao kako se kasni s izdavanjem građevinskih dozvola, zbog čega je najavio i zapošljavanje novih službenika na poslovima prostornog uređenja i graditeljstva kako bi se građevinske dozvole, ali i svi drugi dokumenti za potrebe građana, ali i gospodarstvenika, općina i gradova uz prijave projekata za bespovratna EU sredstva iz Višegodišnjeg financijskog okvira te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti mogle izdavati u predviđenim rokovima. Također, rekao je kako i u Upravnom odjelu za gospodarstvo i europske poslove postoji potreba za službenicima koji će obavljati poslove prijava i provođenja EU projekata, dok u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport nema nijednog službenika koji bi obavljali poslove vezane uz kulturu i sport. Stoga je Varaždinska županija još početkom listopada raspisala natječaj za savjetnika za promet i energetsku učinkovitost, a dva mjeseca kasnije, početkom prosinca i za dva nova radna mjesta: savjetnika za kulturu i višeg stručnog suradnika za sport. Natječaji su još u tijeku.

- Na natječaj za prijem u službu savjetnika za kulturu zaprimljene su četiri prijave, a za radno mjesto višeg stručnog suradnika za sport šest prijava - kažu u Županiji, no tko je sve u igri za spomenuta radna mjesta, zasad - ne otkrivaju.