Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Piškornica odobrena prva EU sredstva

VV | 26.1.2021. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom siječnja Piškornica d.o.o. je primila dopis Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim se odbija prijedlog Općine Koprivnički Ivanec za ukidanje Rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO Piškornica.

Piškornica d.o.o. je u ožujku prošle godine zatražila od Ministarstva izdavanje Rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO. Izmjene i dopune odnose se na promjenu tehnologije obrade otpada, smanjenje kapaciteta MBO postrojenja i odlagališta te definiranje faznosti građenja. Izmjene zahvata provedene su isključivo zbog unaprjeđenja tehnologije obrade otpada, čime se postiže bolja obrada otpada i smanjenje utjecaja na okoliš.

Općina Koprivnički Ivanec je u kolovozu prošle godine zatražila ukidanje tog Rješenja, koje je ranije u lipnju postalo pravomoćno. No, Ministarstvo je prijedlog Općine odbilo radi neosnovanih navoda, dakle potvrdilo lokacijsku dozvolu za RCGO Piškornica.

- Piškornica d.o.o. uspješno privodi projekt prema završnoj fazi realizacije. Tako je, temeljem potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava, Piškornica u prosincu 2020. zatražila prvu isplatu bespovratnih sredstava te joj je, za svrhu upravljanja projektom, odobreno 188.936, 41 kuna iz EU fonda Konkurentnost i kohezija. Ovime je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, tehničku pomoć i vođenje projekta, nadzor nad radovima te informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta - priopćili su iz tvrtke Piškornica - Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske.