Reformisti: Županijom zavladali "plavi kmeri”, na čelu županijskih institucija sve redom HDZ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Reformisti: Županijom zavladali "plavi kmeri”, na čelu županijskih institucija sve redom HDZ

VV | 18.5.2022. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

- Kako zbog potpunog nepoznavanja upravljanja županijom župan Anđelko Stričak (HDZ) nije znao odgovor na niti jedno postavljeno pitanje na prošloj sjednici Županijske skupštine u svojim ispadima obrušio se na vijećnike ali i na DORH prozvavši ih „crvenim kmerima“ jer su se usudili pokretati istrage i podizati optužnice protiv HDZ-ovih dužnosnika, a s njegovim izjavama bila je zgrožena cjelokupna hrvatska javnost – oglasili su se jutros, uoči sjednice Županijske skupštine iz Kluba vijećnika Reformista.

Navode kako u DORH-u nema „crvenih kmera“, ali su zato Varaždinskom županijom zavladali „plavi kmeri“.

- Naime, nakon godinu dana mandata jedini potezi o kojima možemo raspravljati vezani uz HDZ-ovo upravljanje županijom je isključivo i samo političko kadroviranje. Svi ključni projekti su zaustavljeni, a do sada nije predstavljen niti jedan novi. Ali zato puno novosti ima u direktorskim, ravnateljskim i ostalim vodećim pozicijama u županiji. Situacija je sljedeća: na rukovodećim pozicijama OB Varaždin – HDZ, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije – HDZ, Ljekarne Varaždinske županije – HDZ, Dom za starije i nemoćne Varaždinske županije – HDZ, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – HDZ, Dom zdravlja Varaždinske županije – HDZ, Crveni križ Varaždinske županije – HDZ, Turistička zajednica Varaždinske županije – HDZ. Da ne bi bilo ponovne zamjene teza, samo podsjetnik da su u vrijeme mandata Reformista ravnatelj OB Varaždin, ravnateljica Ljekarni, direktor Turističke zajednice i ravnatelj Crvenog križa bili nestranačke osobe, a ostali pripadnici svih političkih opcija. Isto tako, od devet pročelnika u županiji samo je jedan bio iz redova Reformista – navode u svom priopćenju županijski vijećnici iz redova Reformista.

Navode kako se uhljebilo i ono što se trebalo s liste Ivana Čehoka.

- Tako je bivši direktor agencije Sjever Dan Miljenko Ernoić s katastrofalnim rezultatom za vrijeme svog mandata (dok je Varaždinska županija u mandatu župana Čačića bila četiri godine za redom 1. u Hrvatskoj u povlačenju EU sredstava, grad Varaždin je bio na sramotnom 61. mjestu), postao djelatnikom Županijske razvojne agencije, a bivša dogradonačelnica Sandra Malenica postala je savjetnicom za kulturu također u županiji. Uhljebljivanje HNS-a standardno je po već poznatom obrascu preslikanom s državne razine – navode Reformisti u svom priopćenju te podsjećaju kako je u mandatu župana Radimira Čačića broj zaposlenih (županija i preuzeta državna uprava) s 211 pao je na 141, odnosno broj zaposlenih smanjen je za 33%.

- Prema dostupnim podacima samo u prvih šeset mjeseci i samo u Županijskoj upravi zaposleno je novih 15 osoba. Iz navedenog je jasno da je politika HDZ-a dijametralno suprotna od politike koju su vodili Reformisti, a na direktnu štetu i trošak svih naših građana – zaključuju u svom priopćenju Reformisti.