Reformisti sudjelovali na generalnoj skupštini Instituta europskih demokrata

vv | 5.7.2024. u 10:10h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Narodne stranke-REFORMISTI Radimir Čačić i potpredsjednica stranke Natalija Martinčević sudjelovali su na 26. Generalnoj skupštini Instituta europskih demokrata (IED) održanom 28.06.2024. godine na Kanarskim otocima u Španjolskoj.

Prisutnima na skupštini obratio se i predsjednik  Kanarskih otoka Fernando Clavijo. Na skupštini se raspravljalo o aktualnim politikama i smjeru daljnjeg djelovanja institucija Europske unije, naglašeno u kontekstu nedavno održanih izbora za Europski parlament, kao i implikacijama parlamentarnih izbora održanih u nekima od EU zemalja s posebnim osvrtom na izbore u Francuskoj. Donijeti je i plan rada i aktivnosti IDE-a do kraja 2024. koje su predstavili predsjednik Francesco Rutelli i tajnik Mikel Burzako.

Jedna od ključnih tema bit će političko pitanje proširenja EU o kojem će se raspravljati u rujnu na konferenciji na Kosovu gdje će posebno izlaganje kao bivši Prvi potpredsjedniki ministar u Vladama Republike Hrvatske imati i Radimir Čačić.

Na marginama sastanka predsjednik Reformista Čačić razgovarao je i s predstavnikom Ukrajine koji ga je detaljnije informirao o najaktualnijoj političkoj situaciji u Ukrajini, te sa zastupnicom Ascensao iz Portugala, dok je Martinčević raspravljala o važnosti organizacije posebne konferencije o položaju žena obzirom na jačanje radikalnih pozicija u EU, ali i u  Hrvatskoj, te pitanju položaja žena u procesima migracija.

IED_3.jpg

IED_1.jpg