Reformisti se zahvalili medicinskim sestrama na požrtvovnosti i čestitali im njihov dan

MGA/VV | 12.5.2020. u 14:50h | Objavljeno u Aktualno

Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Često se može čuti kako to za njih nije posao već poziv, a obavljaju ga vrlo profesionalno i nadasve humano.

- Ove godine zadesila nas je pandemija virusa COVID-19, a upravo je medicinsko osoblje jedan od najvažnijih kotača u cijelom sustavu. Kako bi izrazili zahvalnost medicinskim sestrama na njihovom nesebičnom trudu, odlučili smo barem malim znakom pažnje darivati medicinske sestre s Odjela za infektivne bolesti Opće bolnice Varaždin, objedinjenog hitnog prijema te medicinske sestre koje su obavljale testiranja na virus COVID-19 u sklopu Doma zdravlja – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

Ova inicijativa potaknuta je od strane Interesnog odbora žena Gradske organizacije Reformista Varaždin, a na podjeli su osim predsjednice Županijske organizacije Reformista Natalije Martinčević bili prisutni i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin Robert Vugrin te predsjednica Interesnog odbora žena Gradske organizacije Vlasta Cindrić.

U Općoj bolnici Varaždin primio ih je ravnatelj dr. Nenad Kudelić te zamjenica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić koji su istaknuli kako su medicinske sestre, ali i svo medicinsko i nemedicinsko osoblje, danonoćno radili i još uvijek rade kako bi zaštitili naše građane.

U Domu zdravlja Varaždinske županije Reformiste su primili ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec sa suradnicima.

- Velike zahvale idu i sestrama u Domu zdravlja koje su također podnijele veliki teren u nezahvalnim trenucima u borbi s ovom pandemijom. Bez Vas ne bismo mogli napraviti i postići sve što smo postigli i ja Vam se na tome iskreno zahvaljujem – rekao je predsjednik GO Varaždin Robert Vugrin.

Upravo je 2020. godina proglašena Međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja, a ove će godine medicinske sestre zasigurno ostati zapamćene po doprinosu predano obavljajući svoj posao u borbi s koronavirusom.