Reformisti poručili Levaku: Briga o umirovljenicima ne može se svesti na jednokratnu dodjelu pomoći Foto: Reformisti

Reformisti poručili Levaku: Briga o umirovljenicima ne može se svesti na jednokratnu dodjelu pomoći

Varaždinske vijesti | 27.9.2020. u 07:57h | Objavljeno u Aktualno

- Načelnik Levak i ove godine se hvali sa brigom za umirovljenike, a s druge strane za rad jedne od najbrojnijih i najaktivnijih udruga s područja Općine se izdvajaju simbolična sredstva, pa će tako Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Martijanec koja broji više od 200 članova za rad tokom cijele 2020. godine iz proračuna Općine dobiti 1.000,00 kn - priopćili su iz županijske organizacije Reformista.

- Općinska organizacija Reformista Martijanec podržava dodjelu božićnica umirovljenicima. No, briga o jednoj od najbrojnije, ali i najranjivije skupine nikako se ne može svesti na jednokratnu dodjelu božićne pomoći. Takvo relativiziranje socijalnog aspekta djelovanja Općine prema umirovljenicima nikako ne služi na čast općinskoj vlasti – rekao je Branimir Nađ, vijećnik Reformista u Općinskom vijeću Martijanec.

- Dakako da je financijska pomoć najugroženijim umirovljenicima uvijek dobrodošla, no smatramo da je u interesu i da je obveza Općine da se obilazi bolesne i nemoćne, organiziraju druženja, nude sportski, kulturni, zabavno-rekreacijski i preventivno zdravstveni sadržaji, što upravo Udruga umirovljenika i starijih osoba i radi, pa samim time i zaslužuje daleko više od 1.000,00 kn godišnje iz Općinskog proračuna - smatraju Reformisti.

- Čak i samo (ne)financiranje Udruge od strane općinske vlasti i u prošlim godinama nije uspjelo obeshrabriti njihov rad i usporiti aktivnosti koje su provodili, već su se za financijsku pomoć obratili Varaždinskoj županiji koja je pokazala da ima puno više sluha za socijalne potrebe nego načelnik Levak. Stoga ovakav nemaran stav u pogledu socijalne skrbi što se tiče umirovljenika kojih će se Općina sjetiti samo jednom godišnje sa 100,00 kn po umirovljeniku ne opravdava izjavu načelnika Levaka da bilo što osigurano umirovljenicima - zaključuju Reformisti.