Reformisti obilježili 10. godišnjicu smrti Savke Dabčević-Kučar Foto: Reformisti

Reformisti obilježili 10. godišnjicu smrti Savke Dabčević-Kučar

Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 15:44h | Objavljeno u Aktualno

Delegacija Narodne stranke – Reformisti položila je danas vijenac na grobu Savke Dabčević-Kučar na zagrebačkom groblju Mirogoj u povodu 10. godišnjice njezine smrti.

Uz predsjednika Stranke i župana Varaždinske županije Radimira Čačića, događanju su nazočili i potpredsjednica Stranke i posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević, potpredsjednica zagrebačke organizacije Narodne stranke - Reformisti Zinka Bratuša te članovi predsjedništva zagrebačkog stranačkog odbora Zoran Kopić i Željko Lekšić.

- Savka Dabčević-Kučar zasigurno je jedna od najvećih ličnosti moderne hrvatske politike, a svakako je najvažnija žena u njoj. Bila je najobrazovaniji hrvatski političar u cijeloj modernoj povijesti, širokog znanja i područja interesa, a posebno se istaknula u području ekonomije što se ne može povezati s cijelim nizom današnjih političara. Njezina osobnost i način poimanja politike u suprotnosti je s današnjim shvaćanjem, populizmom, ignorancijom i dnevno političkim prepucavanjima. Svojim je djelovanjem uvijek potvrđivala kako je politika bez etičkih i moralnih vrijednosti bezvrijedna politika. Na tim temeljima nastala je Narodna stranka - Reformisti i te ćemo vrijednosti nastaviti slijediti i ubuduće - istaknuo je Radimir Čačič, predsjednik Narodne stranke - Reformisti.

- Savka Dabčević-Kučar bila je jedna od ključnih figura i simbol Hrvatskog proljeća koje je značajno odredilo daljnje povijesne tijekove naše države. Danas je neopravdano zaboravljena, a njezina uloga u stvaranju hrvatske države zanemarena. U svom političkom djelovanju, ali i znanstvenom radu, bila je ispred svog vremena, otvarajući pitanja i teme koje su i danas aktualne. Sa suradnicima, među kojima je bio i Radimir Čačić, utrla je put ideji narodnjaštva u hrvatskoj politici - priopćili su Reformisti.

Reformisti_Zg_1.jpg