Reformisti i Fokus predstavili koaliciju u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Reformisti i Fokus predstavili koaliciju u Varaždinu

vv | 27.11.2023. u 14:09h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu je danas održana zajednička konferencija za medije Fokusa i Narodne stranke – Reformisti na kojoj je predstavljen zajednički nastup na izborima za Hrvatski sabor i izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, te predstavljen dio programa s posebnim naglaskom na teme vezane uz sjever Hrvatske.

Konferenciji su prisustvovali predsjednik Fokusa Davor Nađi, predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, Dario Zurovec, saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedjelje, Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke Reformisti i saborska zastupnica i Damir Bajs, saborski zastupnik.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi još je jednom naglasio odličnu suradnju stranaka u saborskom klubu koja je sada nadograđena  koalicijom za nadolazeće parlamentarne i europarlamentarne izbore.

DSC 2735

Davor Nađi, predsjednik Fokusa

- Ovo je od izuzetne važnosti zbog potrebe okupljanja novih snaga na liberalnom centru i siguran sam kako će se ova koalicija u skoroj budućnosti i proširiti. Ovom koalicijom biračima dajemo opciju za koju mogu glasati na predstojećim izborima, a koja iza sebe ima dokazane rezultate koji građanima donose ono što je najbitnije, veću kvalitetu života i porast standarda. Mi u Fokusu se ponosimo time da smo po broju gradonačelnika četvrta stranka u Hrvatskoj, ali još i više time da su gradovi kojima upravljamo redovito u vrhu najuspješnijih gradova po raznim kriterijima. Na slijedećim parlamentarnim izborima, uz dodatno proširenje ove koalicije koje sam već najavio, očekujem kako ćemo na nadolazećim parlamentarnim izborima prebaciti broj od šest mandata, čime bi postali nezaobilazni faktor u sastavljanju nove Vlade - istaknuo je Nađi.

Radimir Čačić predsjednik narodne stranke – Reformisti istaknuo je kako su poput Fokusovih i rezultati regionalnog i lokalnog upravljanja Reformista na sjeveru jasno vidljivi i mjerljivi.

DSC 2781

Radimir Čačić, predsjednik NS Reformisti

- Tako je od 2018. do 2022. godine Varaždinska županija u sumi europskog novca percapita koji je doveden u županiju i u apsolutnim iznosima uvjerljivo najuspješnija županija u Hrvatskoj. Niti jedan jedini kapitalni projekt nije započet, a kamoli realiziran u dvije i pol godine vlasti HDZ-a i svi projekti iz 2022. godine koji su taj novac doveli u županiju su pripremljeni, prijavljeni i započeti u vrijeme kad smo mi upravljali ovom županijom. Upravo to kretanje unazad, upropaštavanje potencijala i naše budućnosti je nešto što je u velikoj mjeri karakteristika vlasti HDZ-a. To je nešto što ne smijemo dozvoljavati ni lokalno, ni regionalno, ni nacionalno, jer nam je rast troškova života 2,5 puta veći od EU prosjeka i daleko smo najgori u EU - istaknuo je Čačić.

- Da bi mijenjali ove katastrofalne trendove i način upravljanja nije dovoljno djelovati samo lokalno i regionalno već moramo djelovati i nacionalno u Saboru. Grupacija liberalnih građanskih stranaka koju ćemo obznaniti u slijedeća dva tjedna, već obuhvaća šest saborskih zastupnika i predstavlja nacionalnu snagu. Zajedničko djelovanje u Saboru je ključno i stoga pozivamo i sve druge građanske liberalne opcije da nam se pridruže kako bi ova situacija zarobljavanja svih potencijala i svođenja Hrvatske na stranačku iskaznicu HDZ-a bila prekinuta - naglasio je Čačić.

DSC 2712 1

Natalija Martinčević, potpredsjednica NS Reformisti