Reakcije nakon najave da će Damir Habijan biti novi ministar gospodarstva ne jenjavaju; oglasio se i župan Stričak

VV | 17.12.2023. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon najave da će čelnik varaždinskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, ne stišavaju se brojne reakcije u medijima i na društvenim mrežama. Nacionalni mediji prenose podatke o njegovoj imovini i modnim preferencijama, a Habijan se putem svog Facebook profila zahvalio premijeri na novom imenovanju koje će vjerojatno biti u srijedu.

- Zahvaljujem prije svega premijeru Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju. Kao i dosad, spreman sam suočiti se sa svim izazovima, odgovorno i savjesno raditi u interesu i za boljitak svih naših građana, a upravo to su i ciljevi ove Vlade. Hvala svim prijateljima, kolegama i suradnicima na bezbroj poruka podrške, puno mi znače, a molim vas za razumijevanje jer ne stignem na sve odgovoriti - napisao je Habijan.

Na FB stranici Hrvatske demokratske stranice stoji premijerova izjava kako je uvjeren da će već u srijedu imati novog ministra gospodarstva.

- Nisam ga izabrao po regionalnom ključu. Ušao bi u Vladu i da nije iz Varaždina, ali je to svakako sjajna poruka za sjeverozapad. Svi zastupnici većine ga dobro poznaju, cijene ga i sigurno će mu dati svoj glas. Habijan je iskusan političar, već je sedam godina prvi čovjek varaždinskog HDZ-a, priznati odvjetnik i stručnjak za korporativno i trgovačko pravo, ozbiljan je i vrijedan, došao je u fazu kada može odigrati utakmicu u izvršnoj vlasti. Ponudu je prihvatio kao veliku čast i izazov: portfelj je golem, jako je puno posla, no siguran sam da će dati svoj važni doprinos uspjesima našeg tima - prenose HDZ-ovci.

Za Hinu se oglasio i varaždinsk župan Anđelko Stričak poručivši kako će Damir Habijan, njegov dugogodišnji bliski stranački suradnik, biti jako dobar ministar i da je njegovo imenovanje ujedno i priznanje varaždinskom HDZ-u.