Goran Habuš

Reakcija Gorana Habuša na Pataftin promo film „Što mislim o Habušu?“

Varaždinske vijesti | 11.5.2021. u 16:53h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kandidat za gradonačelnika grada Varaždina koalicije Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke braće Radić i Laburista – stranke rada, Goran Habuš, osvrnuo se priopćenjem na objave Davora Patafte, koji vrijeđanjem drugih kandidata pokušava skrenuti pažnju sa važnih tema za ovaj grad:

- Najvažnija tema ovog grada je sigurno razvoj gospodarstva kroz poticanje zelene i digitalne industrije. A digitalna industrija sigurno nije snimanje promotivnih youtube filmovima u kojima se vrijeđa, laže i kleveće. To radi Davor Patafta u zadnja dva tjedna, kao da je otkrio igračku za koju dugo nije znao čemu služi, a sad se ne može od nje odvojiti. Da se u ove četiri godine, koliko je bio potpredsjednik Gradskog vijeća, toliko javljao na sjednicama sa prijedlozima koje sada najavljuje kao svoj program, možda bi se i neki prihvatili i proveli. No, četiri godine je šutio i sa svojim „pajdašem“ Čehokom brinuo se samo o osobnim interesima.

Podsjetio je i na aktivnosti kojima se stvarno bavio Patafta kao gradski vijećnik, ali to definitivno nije bilo u interesu građana. Odgovorio je i direktno na njegov video uradak „Što mislim o Habušu?“:

- Nažalost, nikad me nitko nije pitao što mislim o Patafti. Zašto? Pa zato jer je nebitan.

- Svi znaju čiji je Patafta igrač i sigurna ruka u vijeću, ruka koja se u četiri godine, kao potpredsjednik Gradskog vijeća, nije sjetila ukinuti prirez, uvesti besplatne vrtiće, povećati izdvajanja za umirovljenike… S druge strane radi se o čovjeku koji je sa Čehokom sklopio ugovore vrijedne preko 200 milijuna kuna i čiji je jedini interes u politici upravo realizacija tih ugovora, a sve će to platiti građani Varaždina.

- I moram reći da sam pomalo razočaran. Naime, očekivao sam da će se, nakon što mu grad isplati preko 20 milijuna kuna za zemljište u Vilka Novaka - koje Gradu nije trebalo niti 2011., a ne treba mu niti danas - povući iz politike. No očigledno da i u budućnosti očekuje unosne poslove sa Gradom i da ima još koje zemljište za prodati.

S druge strane, ja namjeravam upravljati gradom PRISTOJNO, POŠTENO, PAMETNO I ODGOVORNO,  navodi se u priopćenju za medije Gorana Habuša.