RCGO PIŠKORNICA Nakon potvrde ministra da će osigurati dodatna sredstva, konačno odabran izvođač radova

MGA | 9.2.2023. u 15:20h | Objavljeno u Aktualno

Konačno je donesena odluka o odabiru ponude za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica.

Nakon provedenog postupka pregleda i ocjena ponuda u postupku javne nabave Usluge projektiranja i izvođenja radova na izgradnji RCGO Piškornica, donesena je Odluka o odabiru ponude Zajednice ponuditelja: KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d. iz Krškog, Republika Slovenija, i KOSTAK-graditeljstvo tehnologija sirovine iz Zagreba, po cijeni od 88.910.270,74 EUR bez PDV-a, (669.894.434,92 HRK).

Na ovu Odluku stoji pravo na žalbu drugog ponuditelja, a u slučaju podnošenja, o njenoj osnovanosti odlučivat će DKOM. Po okončanju eventualnog žalbenog postupka, a u slučaju potvrde ove Odluke, pristupit će se potpisu ugovora s odabranim ponuditeljem. Rok izvršenja ugovora je 44 mjeseca.

Da podsjetimo, ponude su predala dva gospodarska subjekta:
1. HELECTOR S.A., Athens (cijena ponude bez PDV-a: 820.579.056,90 kn)
2. Zajednica ponuditelja: KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d., Krško i KOSTAK – graditeljstvo tehnologija sirovine, Zagreb (cijena ponude bez PDV-a: 669.894.434,92 kn)

- Donošenju ove Odluke prethodili su sastanci Uprave i osnivača trgovačkog društva Piškornica s predstavnicima nadležnog Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon kojih je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zaprimljen dopis ministra Davora Filipovića u kojem je potvrđeno da će se osigurati dodatna sredstava za sufinanciranje projekta u punom iznosu.

U istom dopisu navedeno je da će se i u novom operativnom/financijskom programu 2023.-2028. godina zadržati omjer sudjelovanja u troškovima projekta kao i do sada, dakle do 90% iznosa biti će financirano iz EU i nacionalnih izvora, a do 10% iz vlastitih sredstava društva Piškornica.

Napominjemo da je zbog povećanja vrijednosti investicije započeta revizija Studije izvedivosti projekta, što je preduvjet za osiguranje financiranja projekta EU sredstvima u novom programskom/financijskom razdoblju - izvjestili su danas iz tvrtke Piškornica d.o.o.