Razrješenje sudaca traži predsjednik suda za kojeg Mamić veli da je bolji poduzetnik od Rimca!?

| 22.3.2021. u 21:07h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban poslao je DSV-u zahtjev za pokretanje razrješenja sudačke dužnosti dvojice sudaca jer su se družili sa Zdravkom Mamićem, što jedan od njih poriče. No, gotovo istovremeno, Mamić iznosi tvrdnje nakon kojih ni Vrban ne bi trebao u najmanju ruku mirno spavati, naravno, ukoliko je točno to što osuđeni bjegunac piše na svom Facebook profilu, odnosno ukoliko su ovaj put vjerodostojni dokumenti, koje daje na uvid na ovom linku, što nije bio slučaj kod ranije afere s lažnim SMS-ovima zbog kojih su krivotvoritelji završili na sudu.

Naglašavajući da je bivši zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, a danas predsjednik županijskog suda u Osijeku – kojeg naziva Frutek - bolji poduzetnik od Mate Rimca, Mamić opisuje ulagačke sposobnosti supružnika Vrban, koji kupuju nekretnine - točnije voćnjak u Švajcarnici, mjestu u Baranji, uz cestu Osijek – Beli Manastir - i opremu za njegovu obranu od tuče,  uzimajući za to  kredite veće i od pola milijuna kuna, i to iz Programa kreditiranja poticanja malog gospodarstva na područjima posebne državne skrbi u Slavonskoj, odnosno Hypo-Alpe Adria banci. U prilog tome daje presliku bankarskog ugovora u kojem doslovno piše da je Zvonko Vrban - prikriveni vlasnik nekretnina!?

zvonko_vrban_prikriveni_vlasnik.jpg

- “Voćnjak” Švajcarnica u Baranji, pored Darde: kupio je prvo jednu česticu pa je dio te čestice prodao HC-u za 150.000 kuna i kupili su mu dodatno još 4.000m2 pa je to spojio s preostalim dijelom. Voćnjak su mu zasadili UNIKOM I OSIJEK KOTEKS, za što je uzeo poticaje za izgradnju u iznosu 100.000 eura, iako nije platio radove, tvrdi Mamić, koji prilaže izvod iz gruntovnice prema kojem je Evelina Vrban od 2008. vlasnica kuće i oranice te oranice Švajcarnica, ukupno 30.000 kvadrata, a nešto kasnije oranica Švajcarnica raste na 4.500 kvadrata, dok voćnjak Švajcarnica ima 30.000 kvadrata, da bi zatim došli na skoro 50.000 kvadrata.

Tu se Vrban, kako nastavlja Mamić, navukao na poticaje pa je uzimao od 2011.-2016. poticaj za urod oko 600.000 kuna. Tome prilaže presliku prema kojoj je OPG Evelina Vrban, koji više ne postoji, dobio poticaje nešto veće od pola milijuna kuna.

-Voćnjak je 2016. prodao braći Mihalj za 500.000 tisuća eura, navodi Mamić te prilaže presliku gruntovnog izvatka iz kojeg su vidi da je 2016. godine vlasnik voćnjaka postao Matija Mihalj, koji je preuzeo i vraćanje kredita Vrbana, dok je još 2011. godine  skoro 90.000 kvadrata oranica za 60.000 eura  tvrtki Budimci, zastupanu po Slobodannu Mihalju, prodala Jelka Nemet, koju je  doživotno uzdržavao - Zvonko Vrban!

Na kraju, Mamić, zbog svega ovoga što se tiče predsjednika osječkog Županijskog suda, kao i drugih sudaca, traži - raspuštanje suda!?

Što na opisane poduzetničke poduhvate vele u DSV-u, Vrhovnom sudu, Ministarstvu pravosuđa i Udruzi hrvatskih sudaca, a posebice od Mamića prozvani sudac, zasada nije poznato. No, bila bi katastrofa da se misli o svemu ovome šutjeti, pogotovo što se ime Vrbana i drugih sudaca spominju u još nekim "nezgodnim situacijama", kao što su kupovina odjela Pierre Cardin bez plaćanja i dr.