RAZNOLIK PRVI SVIBANJ Novi Marof, Grebengrad, Lužec, Šejan i Čevo

Varaždinske vijesti | 30.4.2022. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

Na međunarodni praznik rada zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Već tradicionalno, na Grebengradu se održava proslava Međunarodnog praznika rada i obilježavanje VRO Bljesak u organizaciji PD Grebengrad i USJP Roda.

Uz prigodni program kod planinarskog doma Grebengrad, organizirana je i podjela prvomajskog graha. Turistička zajednica Grada Novog Marofa pripremila je stručni obilazak utvrde Grebengrad, koja se i dalje obnavlja, stoga se pozivaju svi zainteresirani na obilazak u 10.30 i 11.30 .

Dodatno će zainteresirani moći prisustvovati i radionici tradicijskog graditeljstva i vidjeti na autentičnom lokalitetu kako se koriste zemljane žbuke i grade zidovi od pletera.

Mladi za Marof u izletištu Lužec organiziraju "Prvomajski koncert u Lušcu" . Uz cjelodnevno druženje u prirodi, od 16 sati očekuju vas nastupi bendova Elusive Mind iz Varaždina, U$IL iz Slovenije i Occult Hand Order iz Francuske.

Nova lokacija proslave Prvog maja je Šejan, gdje druženje organizira Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata također uz podjelu graha.

Ako ste za malo aktivniju verziju, ali zato ništa manje zabavnu, odaberite "Godišnja doba na Čevu" , proljetno kolo Cross lige Čevo. Utrka je kružna, završava u kućici podno Čeva, gdje slijedi veselje i druženje uz nezaobilazno kupanje u Bednji.

Stoga, odaberite poneku lokaciju na području Novog Marofa, odmorite i napunite baterije u prirodi za novi radni tjedan.